Straka: "Potenciál tam byl."

20.05.2022 12:21

    Adam Straka závodil na Chalupa cupu ve Smrku. Jeho rodina viděla potenciál na bednu. Jak to nakonec dopadlo? Více v článku.

Jezdec: Adam Straka

Datum závodu :

7. 5. 2022

Název podniku :

Chalupa cup – Smrk

Kategorie :

Open

Celkové umístění: 

5.místo

 

    Ještě v pátek to vypadalo, že sobotní závody celé proprší. Naštěstí se počasí umoudřilo a páteční odpolední a noční déšť připravil nádhernou trať. Byly naprosto dokonalé motokrosové podmínky. Do sloučené kategorie Open a Hobby nastoupilo celkem 30 jezdců. Adam do kvalifikace nastoupil s tím, zajet si co možná nejlepší čas, a to se mu také povedlo. Kvalifikaci vyhrál celkově s 2 sec. rezervou na druhého. Předpokládali jsme tedy souboj o bednu. Potenciál tam byl.
    Do první jízdy Adam odstartoval na 5 pozici a po půl kole se dostal na 3. Tato první trojice, dvě MX1 a jedna MX2 lehce poodjela zbytku pole a vypadalo to na pěkný souboj o vítězství v první jízdě. Všichni tři jeli kolo na kolo a hledala se příležitost. Bohužel pro nás jen do cca 12 minuty. Pak Adam výrazně zvolnil. Už v loňské sezoně ho trápilo tvrdnoucí předloktí a letos to bohužel pokračuje. Dojel si tedy do cíle pro 2 místo v MX1.
    Kamarád Martin Skopal Adamovi před druhou jízdou promasíroval předloktí nějakou hřejivou mastí a šlo se na start. Start výrazně lepší, Adam byl v první zatáčce na 2. místě, ale bohužel jen do druhé zatáky, než Adama smetl a poslal nekompromisně k zemi nějaký dravější kolega. O ležícího Adama spadli ještě další 2 jezdci a Adam zůstal zaklíněn pod motorkou Dobeše. Když už si to všichni posbírali tak Adam odjížděl z posledního místa. Ale jen pár metrů. Se zablokovaným předním kolem. Než se nám podařilo tuto mechanickou závadu odstranit, zbytek pole odjel téměř o celé kolo. Adam se rozjel a rozhodl se, že je minimálně dožene. Snažil se, měl nejrychlejší kolo závodu, předjel ještě minimálně dvě třetiny jezdců, ale na víc, než na 6 pozici to nedalo. Potřeboval by ještě aspoň 3 kola závodit na lepší výsledek.
    S celkovým výsledkem tedy moc spokojený není, ale se svojí jízdou ano. Závody si užil. A ruce vydrželi v druhé rundě, Martine díky. Ocenili jsme i Fair play gesto jezdce, který Adama knokautoval ve druhé zatáčce. Po závodech ho vyhledal a přišel se mu omluvit. Týmu REGION RACING s.r.o. děkujeme za podporu a příště v Opatově.

Text: rodina Adama Straky

1. místo: Tomáš Kaňkovský
2. místo: Vladimír Nančevský
3. místo: Stanislav Nováček

Fotogalerie: Adam Straka: "Potenciál tam byl."

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz