Čtyři jezdci z REGION racing cz vybojovali pódiové umístění - Strnišťák Budíškovice

14.10.2014 10:26

    Velmi pěkný závod v neděli 12. 10. 2014 připravila rodina Dolákova a Hronova na poli u Budíškovic. Závod byl vypsán jako volný a jezdci i diváci si ho naplno užívali. 

    Pár jezdců z týmu REGION racing cz se ze sobotního závodu v Dolních Heřmanicích ještě tentýž večer přesunulo do depa v Budíškovicích. Jezdci se v sobotu ráno začali pomalu sjíždět. Počasí bylo perfektní. Sluníčko, teplo, co víc si přát. Z našeho týmu se do závodu přihlásil Vít Špaček (kat. Hobby MX2), Vlastimil Dolák (kat. OPEN MX2), Stanislav Jindra (kat. Hobby MX2), Viktor Špaček (kat. Veterán) a Erik Provazník (kat. Open MX1).


    Jako první šel do boje Vít Špaček a Stanislav Jindra. Na start se postavilo 12 jezdců. Jako druhý byl u kolíku Standa Jindra, Vítku Špačkovi se start moc nepovedl, ale bojoval a pomalu se prodíral dopředu. Standa Jindra vedl celou rozjížďku závodní pole a tedy vyhrál. Vít Špaček dojel jako šestý. Druhá jízda se nijak nezměnila. Standa byl opět mezi prvními, jízda po poli mu opravdu šla. I v této jízdě dojel jako první a právem tak obsadil 1. místo. Vít bojoval o fous dále. Celkově obsadil 6. místo, které je pěkným výsledkem, protože se mu během jízdy nevyhnul pád.

    Nejprve to vypadalo na klidnou jízdě ve třídě Veterán, kde jelo celkem 5 jezdců. To však ještě nevěděl Viktor Špaček, jak ho jezdec se startovním číslem  72 Vlastimil Bastl prožene. V obou rozjížďkách Viktor Špaček odstartoval jako první. V první jízdě obsadil 1. místo. V druhé jízdě Viktor vytvořil zajímavou situaci, kdy spadl v zatáčce a než nastartoval svůj stroj, byl předjet jezdcem na druhé pozici a to Vlastimilem Bastlem. Viktor nasadil stíhací jízdu. V poslední zatáčce u cíle už byl Viktor na stejné úrovni jako jezdec Bastl. Oba protli cíl skoro ve stejný moment. Čekali jsme tak tedy na vyhlášení, kdo bude oficiálně první. Zřejmě jen o "milimetr" to byl Viktor Špaček. 

    Jednoduché to neměl ani Erik s Vlastou. Každý sice v jiné kategorii, ale soupeři nechyběli. Závodu se zúčastnil například David Čermák nebo Martin Andrusiv. V první jízdě se moc nepovedl start Erikovi ani Vlastovi. Během pár zatáček se Erik pohyboval na třetím místě, Vlasta na pátém. Takto dojeli i do cíle, po rozdělení do svých kategorií, obsadil Erik 2. místo v MX1 a Vlasta 2. místo v MX2. V druhé jízdě se Erikovi povedl start na výbornou. Pár kol se držel na první pozici, poté mu to bohužel ujelo a spadl, byl tak předjet Davidem Čermákem a Martinem Andrusivem. Vlasta se pomalu dostával vpřed. Celkově obsadil Vlasta 2. místo v kategorii OPEN MX2 a Erik v kategorii MX1 obsadil taktéž 2. místo.

    Našim jezdcům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci týmu. Děkujeme také pořadatelům za krásné závody a skvělé zázemí.

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz