Dallas náročností opět nezklamal

25.08.2022 11:40

    Martin Pácha vyrazil na sdružený přebor SMS Pardubice a SMS Morava, který se premiérově odjel na dalečínské jedničce. Spoustu závodníků však odradil déšť, studený vítr a zprvu nepříznivé podmínky na trati. Jak se stím popasoval Martin? Dozvíš se v článku.

Jezdec: Martin Pácha

Datum závodu :

21. 8. 2022

Název podniku :

SMS Pardubice - Dalečín I

Kategorie :

Hobby MX2

Celkové umístění: 

2. místo

 

    Usínali jsme a vlastně se i vzbudili do deště. Ráno po cestě to byl místy docela slejvák a déšť neustával ani po příjezdu do depa. Martin byl rozhodnutý, že do tréninku pravděpodobně nenastoupí. Předpověď hlásila, že pršet postupně přestane, někteří však tvrdili, že déšť ještě zesílí. Nakonec organizátoři došli k rozhodnutí, že tréninky zruší a místo toho o něco prodlouží kvalifikaci. Čekání tomu stejně moc nepomohlo a povrch tratě vypadal pořád jako kaše. Martina i navzdory jednoho pádu jízda bavila a kvalifikoval se na 6. místě.
    Start do první rozjížďky se lehce zdramatizoval. Reakci měl Martin dobrou, ale pak se dostal do kleští a musel ubrat plyn. Jiný jezdec však neubral a přímo před Martinem spadnul. Ten mu přes motorku přejel a automaticky si na zemi ustlal taky. Ze startu tedy vyjížděl jako předposlední. Pár soupeřů předjel, a potom se zasekl za jedním pomalejším jezdcem. Ten se na některých skocích choval dost nepředvídatelně, jedno kolo je totiž skákal a v dalším zase ne. K tomu se z trati stala jednokolejka, takže než se mu ho podařilo zdolat, zbytek závodníků už byl v nedohlednu a do konce zbývaly asi jen 4 kola. V jeho kategorii ale před ním jezdili jen dva soupeři, takže si do cíle nakonec dovezl 3. místo.
    Do druhé rozjížďky na roštu zareagoval opět dobře, pak ale zpomalil a první zatáčkou projížděl v druhé polovině startovního pole. Povrch tratě už byl celkem vyházený, takže cíl byl jasný: dostat se plynule na první místo ve své kategorii. Brzy se tedy docvakl na oba své soupeře, kteří jezdili v první půlce jezdců. Všichni tři byli v těsném závěsu za sebou a vypadali jako vláček. Nejdřív Martin předjel jednoho, a pak na úplně stejném místě překonal i toho druhého a tím se dostal na vytoužené 1. místo. Vzhledem k čisté jízdě a chybám soupeře si vytvořil celkem slušný náskok a s ním dojel i do cíle.
    Po součtu bodů to vyšlo na další druhé místo, takže rozhodně velká spokojenost. Ale pořád hladově čekáme na tu jedničku… Na konec bych chtěla jen tak mimochodem zmínit, že jsme shodou náhod spolu měli tenhle den výročí. Takže mi nezbývá nic jiného než poděkovat, že tady na těch závodech můžu být s Tebou, děkuju za další parádní den a děkuju za ty skvělý dva roky, protože bez Tebe bych nebyla tam, kde teďka jsem!

Text: Vendula Štěpánková (přítelkyně)

1. místo: Jaromír Vondruška
2. místo: Martin Pácha (REGION RACING s.r.o.)
3. místo: Matěj Bock (REGION RACING s.r.o.)

 

Fotogalerie: Dallas nezklamal

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz