Dvě stříbra za jeden víkend

31.05.2022 08:28

    Ihned po Bělé vyrazil Martin Pácha do Opatova, kde se jely závody Meteorit cupu. I přes špatné starty se vždy probojoval dopředu a dotáhl to na celkové druhé místo. V článku si přečti, jak celý den probíhal.

Jezdec: Martin Pácha

Datum závodu :

15. 5. 2022

Název podniku :

Meteorit cup - Opatov u svitav

Kategorie :

Hobby MX2

Celkové umístění: 

2. místo

 

    V neděli 15. května odjel Martin závod Meteorit cupu v Opatově u Svitav. Jednalo se o druhý odjetý podnik za jeden víkend. Když k tomu ještě přidáte probdělou noc v dodávce na vyfouknuté matraci, kdy vám je celou dobu akorát zima, asi si umíte představit, že to na celkovém stavu moc nepřidá… No stížností bylo od všech zúčastněných po celý den dost. :)
    Do tréninku nastupoval jako první, kdy Hobby kategorii spojili navíc ještě s Amatéry. Jízda jinak probíhala celkem v klidu. Do kvalifikace už hobíci najížděli klasicky ve složení MX1, MX2. Martin si ve své kategorii vyjel 1. místo, kdy se před něho protlačit jen jeden jezdec z MX1.
    Po zaváděcím kole se postavil na start do první rozjížďky. Když rošt spadl, pohyboval se někde v polovině startovního pole. Postupně se potom posouval až na druhou pozici ve své kategorii. Únava pak byla znát, ale i přes ztuhlé zápěstí zvládl svoji pozici uhájit a do cíle dojel na druhém místě v MX2.
    Start do druhé rozjížďky nic moc. Reakce prý byla na holeshot, ale pak prý následovalo otočení rukojeti na druhou stranu. :) První zatáčkou tedy projížděl téměř na posledním místě. Pak se ale spousta jezdců vytlačila do venku a zpomalila, protože se zde vytvořit dým prachu. Martin bral zatáčku vnitřkem, kde měl před sebou volno, takže se rychle posunul dopředu. Téměř celou jízdu pak bojoval s jedním jezdcem z MX1. Když se před něho dostal, už nezbývaly síly na boj o první pozici ve své kategorii, takže jeho tempo zpomalilo. V cíli tedy opět druhé místo v MX2.
    Dvě dvojky za jeden víkend považujeme za více než skvělý výsledek. Teď už nám do letošní sbírky chybí jen ta jednička. Za mě je to vážně fajn pocit vidět ho zase zpátky ve formě, kterou oplýval před tím, než se zranil. Jsem pyšná a mám z něho velkou radost.

Text: Vendula Štěpánková (přítelkyně)

1. místo: Barbora Laňková
2. místo: Martin Pácha (REGION RACING s.r.o.)
3. místo: Ondřej Osička

 

Fotogalerie: Dvě stříbra za jeden víkend

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz