Hrušovanský král opět vyhrál městskou bitvu

17.08.2021 10:32

    Supermoto Hrušovany nad Jevišovkou. Městský supermoto závod, na který se těšíme celý rok. Přečti si v článku.

jezdec: Erik Provazník

Datum závodu :

7.-8.8. 2021

Název podniku :

Supermoto Hrušovany n.Jevišovkou

Kategorie :

S1

Celkové umístění: 

1. místo

 

    Supermoto Hrušovany nad Jevišovkou. Městský supermoto závod, na který se těšíme celý rok. Je to víkend plný smíchu, emocí, hostesek…hoooodně hostesek… a hlavně vůně benzínu. Tuhle akci prostě milujeme.

    Do Hrušovan jsme jeli klasicky už den předem… Někteří z nás původně mířili do Hrušovan u Brna a ne do Hrušovan nad Jevišovkou, ale naštěstí na to přišli včas, takže jsme se všichni večer sešli v restauraci na večeři, pivo a zahrát si hru „Hádej kdo jsem“. Vyhrál pan Radim Vavřík a my mu tímto gratulujeme.
    V sobotu ráno náš jezdec Erik Provazník vstal velmi brzy, šel si zaběhat, protáhnout se a celkově se připravit na závod…. Dobře, teď trochu kecáme. Vypotácel se z karavanu znavený z náročného pracovního týdne, ale sotva se potkal s prvními fanoušky, byla únava pryč.
    První závodní den nás čekali dva tréninky, kvalifikace a první závodní rozjížďka. Závod v Hrušovanech je ojedinělý hned ve dvou věcech. Jednak se jede uprostřed města mezi balíky slámy, ale hlavně terénní část je tvořena jedním mega dlouhým skokem, na který fakt musíš mít koule. To buď skočíš nebo jsi v pytli.
    No, Erik vyrazil na první trénink a pak měl jako vidinu, že když ten skok skákal v předchozích letech, tak to tam pošle i tentokrát. Tak si to představte … nájezd na skok … motorka ve vzduchu … doskok … zápich a Erik se elegantně válí po zemi. Nevyšlo to. Později jsme ale zjistili, že důvodem jeho pádu byl rozpojený řetěz, který si Erik v týdnu precizně čistil kartáčkem na zuby. Naštěstí náš mecháňa Víťa Špaček celou situaci zachránil, takže se mohlo jet v klidu dál.
    V druhém tréninku náš pilot napravil svou reputaci a skok skočil, bez pádu a v největším stylu. Dav šílel, pištěl, tleskal. Všichni jsme byli v totální euforii, protože ten kluk je fakt blázen! Kdyby se soutěžilo o to, kdo nejlépe skočí tento věhlasný skok, tak rozhodně by Erik vyhrál.
    V kvalifikaci se Erikovi příliš nedařilo. Nějak se nemohl dostat do tempa. Tento problém ale měli i další světoví závodníci jako třeba Milan Sitnianský. Ano, opravdu byla letos v Hrušovanech taková elita jezdců – Sitnianský, Vorlíček, Provazník, Řihák. Dalo se na to koukat. Erik v kvalifikaci na druhém místě.
    Na řadě byla první rozjížďka. Start dobrý, Erik po startu druhý, před ním Síťa. Hráli si spolu jak kočka s myší. V jednu chvíli byl první Sitnianský, pak Provazník, pak Řihák. Bohužel, Síťa musel později ze závodu odstoupit kvůli závadě na motocyklu. Erik tedy dojíždí do cíle na první místě, za ním Miloš Řihák. Petr Vorlíček odstoupil ze závodu již po kvalifikaci, také kvůli závadě na motocyklu.
    Sobotní večer jsme strávili pohodičkou. Organizátoři měli připravený skvělý doprovodný program. Vidět jsme mohli zápas v mma či boxu, exhibici Lamborghini nebo pálení pneumatik čtyřkolky. Ti otrlejší se vydali do místního baru na after party. Než jsme se nadáli, byl tu další den.
    Neděle. Dva tréninky, dvě závodní rozjížďky. V první rozjížďce opět nejlépe vystartoval Síťa, hned za ním Éra a pak Miloš. Po chvíli se do čela probojoval Erik, ale moc dlouho to nevydrželo. Někde v zadní části tratě byl moc dlouhý a než jsme se nadáli, přeházelo se pořadí – Miloš Řihák na jedničce, Síťa na dvojce a Erik na trojce. Síťa se nedal a zaútočil na Miloše a vzal si svoje první místo zpět. Stejně tak Erik nezahálel a těsně před cíle si vybojoval původní druhé místo. V cíli ve složení: Sitnianský, Provazník, Řihák.
    V druhé rozjížďce si urval první flek po startu náš pilot, v závěsu za ním Síťa a Miloš. Ale co potom ten náš Éra blbnul? Síťa ho po pár kolech předjel jak na kole. Naštěstí se včas probral a svoje prvenství si vzal zpět. Během rozjížďky došlo ještě několikrát k prohazování jezdců na prvním, druhém a třetím místě, ale do cíle dojeli ve složení: Provazník, Sitnianský, Řihák.
    Erik Provazník tak znovu obhájil svůj titul „hrušovanského krále“. Gratulujeme!

    Touto cestou bychom rádi poděkovali organizátorům této skvělé akce! Opět to bylo legendární! Děkujeme a klobouk dolů před vámi.
    Děkujeme Víťovi Špačkovi za perfektní servis motorek. Vše šlapalo jako na drátkách a všichni víme, že závod z velké části vyhrává právě mechanik.
    Děkujeme všem fanouškům, kteří jste nás přišli podpořit, pozdravit, vyfotit se. Bylo vás mnoho a my z vás opět načerpali šíleně moc pozitivní energie. Díky Vám náš jezdec předvádí tak skvělé výkony.
    Děkujeme našim partnerům.

Text: Adéla Matějková

1. místo: Erik Provazník
2. místo: Miloš Řihák
3. místo: Jan Drkoš

Video ze závodu ke shlédnutí ZDE

Fotogalerie: archiv Supermoto Hrušovany, Zdeněk Dvořák, archiv RR

Fotogalerie: Hrušovanský král opět vyhrál městskou bitvu

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz