Jak se neuvěřitelné stává skutečností

05.10.2022 14:11

    Na Chalupa cupu ve Smrku u Třebíče se ukázal i Adam Straka. Skvěle rozjetou první jízdu si pokazil několika pády. Měl ale velké štěstí a zcela náhodou se po povedené druhé jízdě dostal i na bednu. Více si přečti v článku.

Jezdec: Adam Straka

Datum závodu :

1. 10. 2022

Název podniku :

Chalupa cup - Smrk u Třebíče

Kategorie :

Open MX1

Celkové umístění: 

3. místo

 

    Závody Chalupa cupu se místo původně plánované Mohelnice odjely na trati ve Smrku. Počasí bylo obstojné a účast průměrná. Je vidět, že sezóna pomalu končí, spousta jezdců je zraněných a počasí chuti závodit také nesvědčí. Trať byla výborně nachystaná a celý den se obešel bez kropení.

    Jak do kvalifikace, tak do samotného závodu byla třída Open spojena s kategorií Hobby. Celkem se na start postavilo 29 jezdců, tedy ve Smrku plný rošt. Kvalifikaci Adam vyhrál o pár setinek před druhým Čermákem, který se po letech vrátil do závodů a jelo mu to opravdu slušně. Doufáme, že ho nevidíme naposled, každý takovýto jezdec je ta správná výzva.

    Do první jízdy Adam odstartoval vcelku slušně. Na holeshotu byl třetí a do druhé zatáčky už najížděl na prvním místě. Krásně se protáhl pod Kaňkovského a Trávníčka. Zabral a do druhého kola už najížděl se slušnou rezervou. Jenže to by nebyl Adam, aby si neustlal. Vstal rychle a podařilo se mu zařadit na 3. místo. Další 2 kola dojížděl první dvojici a ve třetím kole začal atakovat druhého. No a při pokusu o podjetí přišel další pád. Než to posbíral a porovnal, tak už se propadl někam na cca 8. místo. Závod nakonec dokončil na 5. místě. Musel by se stát malý zázrak, aby to vyšlo na bednu. Upřímně jsme s touto variantou vůbec nepočítali, a to i při případné skvělé druhé jízdě.

    Cíl byl jasný, nepokazit druhou jízdu a zajet jí bez pádu. Start do druhé jízdy se moc nevydařil. Po startu cca 7. místo. Jízda probíhala bez komplikací a v cíli druhá pozice za Čermákem. Chyběly možná tak 2 kola a dalo by se bojovat o první pozici. Škoda, závod byl zkrácený kvůli sloučení s Hobby kategorií.

    Ve druhé jízdě se zbytek startovního pole nepochopitelně zamotal. První dva jezdci měli stejně bodů a třetí se čtvrtým také. Tedy rozhodly lepší druhé jízdy a Adam si k vlastnímu překvapení vyjel celkově třetí pozici. Ani nechtěl na vyhlášení, nechtěl tomu vzhledem k první jízdě uvěřit. Se závody byl spokojený, tedy až na ty svoje pády.

 

Text: rodina Adama Straky

1. místo: David Čermák
2. místo: Tomáš Kaňkovský
3. místo: Adam Straka (REGION RACING s.r.o.)

 

Fotogalerie: Jak se neuvěřitelné stává skutečností

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz