Když zaspíš na závody

31.05.2022 08:50

    Zaspání, pozdní příjezd, trénink s veterány, zlomená řadička a nakonec bedna. To všechno zažil Martin Pácha v Ledči nad Sázavou, kde se odjel další závod SMS Pardubice. Detailnější průběh najdeš samozřejmě v článku.

Jezdec: Martin Pácha

Datum závodu :

21. 5. 2022

Název podniku :

SMS Pardubice
Ledeč nad Sázavou

Kategorie :

Hobby MX2

Celkové umístění: 

2. místo

 

    V sobotu 21. května jsme vyrazili na okresní přebor Pardubic do Ledče nad Sázavou. Den začal snad tím nejrychlejším vypakováním z domu, co jsem kdy zažila. Nezazvonil nám budík, takže se nám podařilo zaspat… Cesta pak ubíhala rychle, auto žralo jako tank, ale zvládli jsme to. I když si Martin musel střihnout trénink s veterány, protože svůj nestihl. Ale to už se pro něho stává celkem zvykem, když na minulé SMSce trénoval také s nimi. Takže pohoda.
    Trénink pak tedy proběhl v klidu. Do kvalifikace už nastupoval ve svojí kategorii a na čerstvě pokropené trati si vyjel 5. místo.
    Start do úvodní rozjížďky vypadal klasicky. V první zatáčce se držel někde v druhé polovině jezdeckého pole. Ihned se ale začal propracovávat dopředu a po chvíli byl na 6. pozici. Asi ve třetím kole se mu ale nějakým způsobem zlomila řadička. Skoro doslova tam nakopal čtyřku a po zbytek jízdy jel v podstatě s jedním kvaltem. Zatáčky pak bral hodně do venku a modlil se, aby před ním někdo nespadnul. Celou dobu si však udržoval konstantní tempo, takže do cíle dojel v klidu na 6. místě a v kategorii MX2 na 2. místě.
    Start do druhé rozjížďky byl dost podobný. Do konce prvního kola se dostal na 14. pozici, odkud se potom postupně posouval dál. Docela zrychloval, ale stejně ho zpomalovali pomalejší jezdci. V druhé polovině jízdy se dostal do bodu, kdy před ním byli dva soupeři z kategorie. Šlo mu o celkové druhé místo, takže se v posledním kole kousnul a brzy se docvakl na druhého. Posledních pár zatáček byli kolo na kolo. Nakonec se mu ho podařilo předjet v úplně poslední zatáčce, čímž si tedy uhájil celkové druhé místo. Tohle bylo fakt skvělý zakončení.
    Cítil se celý den dobře a dokázal dravě bojovat až do konce. Ztuhlé ruce tentokrát Martina překvapivě netrápily, což bych zdůvodnila určitě efektivní ranní rozcvičkou. :) Co dodat, další dvojka v kapse. Dělá mi to vážně radost.

Text: Vendula Štěpánková (přítelkyně)

1. místo: Michal Veselý
2. místo: Martin Pácha (REGION RACING s.r.o.)
3. místo: Jaromír Vondruška

 

Fotogalerie: Když zaspíš na závody

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz