Klik za Fair Play

17.12.2020 10:41

    Bojujeme za znovuotevření všech sportovních center! Více v článku.

Nová vládní opatření nám připadají trochu postavená na hlavu. Po týdnu se opět zavírají sportoviště. A proč? To nikdo nechápe... Pojďme si říct nějaká fakta.

  • ve fitness sektoru bylo prokázáno pouze 0,87% nakažených případů ve světě, v ČR v první vlně pouze 23 případů
  • vláda diskriminuje sportovní odvětví ve prospěch velkých podniků, průmyslu, supermarketů a dalších, kde se nacházejí ložiska pandemie až v 70% případů
  • vláda přistupuje nerovnoměrně ke kompenzacím, kdy je sportovní odvětví již potřetí uzavřeno a kompenzace zdaleka nedosahují kompenzací, která jsou v jiných odvětvích (v mnoha případech mohla být otevřena alespoň částečně)
  • vláda nepodporuje aktivně pohyb obyvatelstva, přičemž ví, že za dob uzavření sportovišť stoupla hmostnost u dětí v průměru až o 4kg, bez ohledu na fakt, že děti připoutaly k PC a vytratila se tak spontánní pohybová aktivita a i tento trend bude velice těžké zvrátit
  • vláda zcela ignoruje fakt, že největší množství zemřelích osob s Covid-19 je v důsledku kombinací s dalšími zdravotními (in)dispozicemi jako je např. obezita, což přímo souvisí s kondicí lidského organismu.Přičemž hlavní příčinou obezity je nedostatečný pohyb a nesprávná strava
 
Přesně takto zní některé body z dopisu, který je adresován ministrům, poslancům a senátorům, kteří na jejich adresu odeslali organizátoři akce "Klik za Fair Play", Bc. Jan Pravda a Ing. Roman Ondrášek ve spolupráci se sportovními centry.
 
A o co v této akci vlastně jde? Co jsou další body dopisu a co požadujeme po vládě?
 
  • Otevření všech sportovních center a sportovišť. Na základě studií provedených ve světě, v ČR data z UZIS je šíření infekce v těchto provozech minimální.
  • Rovný přístup. V případě kompenzací je potřeba nastavit podmínky pro všechny zavřené sektory v principu Fair Play.
  • Řešení krize prevencí. Již teď je nutné začít pracovat s rizikovou skupinou a dětmi, kteří ztratily v době uzavření své pohybové návyky. Není možné, abychom vedli děti k pasivním "aktivitám" jako je sledování TV, PC, mobilní telefony apod., ale aby se místo toho věnovaly sportovním aktivitám. Do budoucna nám tento trend přinese další komplikace v podobě nemocných osob s civilizačními chorobami, jako je obezita, cukrovka, vysoký krevní tlak aj., které vycházejí z nedostatku pohybu a nezdravého životního stylu.

KLIK ZA FAIR PLAY

18. - 20.12. 2020

  • akce probíhá od pátku do neděle 18.12. - 20.12. 2020
  • Na www.klikzafairplay.cz bude webový formulář, přes který budeme sbírat kliky pro podporu sportovišť
  • Ten, kdo bude chtít podpořit, udělá minimálně jeden klik  / maximálně 100 kliků a vyplní formulář na webových stránkách (počet kliků uvádět pravdivě! Nejde tu o soutěž, ale o podporu)
  • Můžete se vyfotit či natočit na své instagramové profily jak "klikujete" -  v tom případě označně pomocí @klikzafairplay.cz
  • Iniciativu akce lze podpořit také finančně, peníze budou následně rozděleny mezi registrovaná sportoviště - více na stránkách www.klikzafairplay.cz
 
"Rádi bychom o víkendu podpořili umožnění přístupu na sportoviště. Jde o určitou míru protestu, ale NEJDE O POUŽÍVÁNÍ SPORTOVIŠTĚ. Nebojujeme s virem, ale s nesmyslnými nařízeními. Teď neotevíráme sportovní centra pro činnost, ale pro podporu." uvedli organizátoři akce.
 
Jde o umožnění lidem navštívit své oblíbené sportoviště či fitness centrum, studio či jiné sportovní centrum a dát jim možnost:
 
  • udělat klik
  • podepsat petici s výzvou KLIK ZA FAIR PLAY
  • přispět, pokud chtějí na provoz jejich oblíbeného centra
 
VŠE ZA DODRŽENÍ NAŘÍZENÝCH OPATŘENÍ A HYGIENICKÝCH PRAVIDEL!
 
 
 
 
 

PODROBNÉ INFORMACE O AKCI NALEZNETE
NA STRÁNÁCH 

WWW.KLIKZAFAIRPLAY.CZ

DÁLE NA FB SKUPINĚ ZDE
NEBO NA IG ÚČTU ZDE

Zdroj k článku: FB SKUPINA KLIK ZA FAIR PLAY

Fotogalerie: Klik za Fair Play

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz