Michal Vágner v článku serveru OFFroad Maraton - Drnovice

08.10.2014 09:22

    O quad jezdci Michalu Vágnerovi se můžete dočíst i na webových stránách OFFroad Maratonu. 

    Zdroj: www.https://www.offroadmaraton.cz/clanky.html?id=324

    Pískovnu na čtyřkolce ovládl opět Miřejovský

O kolo porazil absolutně druhého Michala Vágnera, který o pouhé čtyři vteřiny zvítězil nad Martinem Švandou. To byli první tři v cíli tvrdého závodu s přídavkem prachu.

Zatímco motorkáři odpočívali v depu a nad pískovnou se začalo mračit, vyrazily na trať čtyřkolky. Déšť by nepotěšil jediného závodníka a mnozí jeli na start s obavou. Ale naplnila se příznivá předpověď a celé tři hodiny maratonu čtyřkolek nespadla ani kapka. Naopak, dokonce se i prášilo. Diváci viděli spoustu karambolů, krásných předjíždění i technických fines.

Neohroženým favoritem letošních maratonů mezi čtyřkolkami je Martin Miřejovský z Teamu Max 2. Rychlé tratě mu svědčí, závodníci z něj mají zasloužený respekt, a tak Martin mohl řádit na svém LTRku jako černá ruka. Jeho 52 kol znamenalo absolutní vítězství o kolo před nejrychlejšími soupeři a také další body do celkového hodnocení sezony v kategorii Mistr Quad SP, kterou Martin suverénně vede. Žádné jiné, než první místo, dokonce i v absolutním pořadí, letos v maratonech nebral! I když mu trať v Drnovicích chvílemi přišla jako bramborové pole a dala zabrat fyzičce, závod si užil a přiznal, že si on i jeho soupeři dovolili v písečných pasážích i pár jezdeckých kousků: „Dole byla jedna široká zatáčka, v jejím nájezdu jsem se tam snažil párkrát vejít a když jsem se tam nevešel, tak jsem si tam to místo udělal,“ usmíval se Miřejovský v cíli jediného závodu sezony, kde jezdci mohli okusit i písek.

Právě Martin Švanda zvaný Švanďák byl účastníkem tradičně největšího souboje na trati. Jeho největším rivalem je v letošní sezoně Michal Vágner z Region racing teamu, kterému se nevydařil závod ve Vřesové. A má dobře spočítáno, že na vítězství v kategorii mistrovských 4x4 musí závody dojíždět před Švandou. To se mu povedlo i v pískovně, i když o pouhé čtyři vteřiny! Oba jezdci se v závodech pravidelně umísťují na špici absolutního pořadí, které dříve patřilo spíše nejlepším sportovním čtyřkolkám. Rivalita obou soupeřů a rychlost jejich těžkých strojů kolikrát bere dech. V Drnovicích oba najeli 51 kol. Třetí Drahomír Valina (Dragos racing) ztratil čtyři kola. Michal Vágner, který tréninku věnuje každou volnou chvíli, v cíli přiznal, že drnovický závod byl opravdu hodně rychlý. A jako vždy si nehlídal absolutní pořadí, ale jen Švanďáka: „Potřebuji na něj ještě nějaké body dohnat a možná to letos dopadne. Pokud ještě dvakrát vyhraju a on bude za mnou, tak to mám doma.“

Fotogalerie: Michal Vágner v článku serveru OFFroad Maraton - Drnovice

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz