Mlha, mlha plná frustrace

20.10.2022 15:44

    Druhý říjnový víkend věnoval Martin Pácha závodění. Nejprve se zúčastnil posledního závodu Meteorit cupu, který se konal na trati v Dolních Heřmanicích. Nebylo to však pro něho vůbec jednoduché. Více se dočteš v článku.

Jezdec: Martin Pácha

Datum závodu :

8. 10. 2022

Název podniku :

Meteorit cup
Dolní Heřmanice

Kategorie :

Hobby MX2

Celkové umístění: 

9. místo

 

    Na poslední závod Meteorit cupu, který se konal v Dolních Heřmanicích, jsem vyjeli už den předem. No, dříve jak v deset večer se nám dorazit do depa nepodařilo. Na tohle jsme ale už celkem zvyklí :) Trať večer pod svitem měsíce vypadala pěkně, a tak jsme se mohli těšit na parádní závodní den.

    Ranní trénink proběhl za docela husté mlhy. Trať byla i reálně dobře připravená až teda na některá místa, kde to celkem klouzalo. Zmíněná mlha doprovázela i kvalifikaci a v podstatě se nad tratí držela i celé dopoledne. V kvaldě se Martinovi povedlo zajet snad jen jedno rychlé kolo a vyjel si tím až 12. místo.

    Na výsledku kvalifikace vlastně ale vůbec nezáleželo. Nepochopitelně se totiž jezdci na start řadili zcela náhodně. Prostě, kdo se dobře postavil do předstartovacího prostoru, místo na roštu si vybíral jako první. Martin se zařadil úplně do vnitřku a doufal v perfektní odlepení od brány. Reakci měl dobrou a pro nás překvapivě i udržel rychlost s ostatními. Do první rozjížďky tedy odstartoval v první polovině závodníků. Potom ho ale hned v další zatáčce vytlačili a posunuli o kousek dozadu. V úvodu jeli všichni v balíku namačkaní na sobě. Zmíněný chuml se roztrhal až za polovinou jízdy. Všichni v podstatě zajížděli i dost podobné časy. Martin se postupně tlačil dopředu, ale ke konci jízdy mu bohužel ztvrdly ruce a bylo po energii. Do cíle dojel ve své kategorii na 7. místě.

    Do druhé rozjížďky už odstartoval o něco hůř, takže začínal od konce startovního pole. Následovalo v podstatě to samé, co v první jízdě. Snažil se dostat dopředu, ale pak mu opět ztvrdlo zápěstí a do cíle byl nucen dokroužit. Jízdu dokončil na 9. místě.

    Je to vážně frustrující situace, když víte, že vaše rychlost je konkurenceschopná, ale v úspěchu vám brání indispozice v podobě právě ztvrdlého zápěstí. Proto přišlo zklamání, které Martin po druhé rozjížďce dost dlouho rozdýchával. Jeho pocity moc dobře chápu, ale je důležitý si uvědomit, že přece jen vážně o nic nešlo...

 

Text: Vendula Štěpánková (přítelkyně)

1. místo: Tadeáš Svoboda
2. místo: Denis Grábl
3. místo: Barbora Laňková

 

Fotogalerie: Mlha, mlha plná frustrace

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz