Nešťastný pád ukončil Strakovi sezónu

26.10.2020 19:17

   Poslední závod Chalupa Cupu ve Vranově nedopadl dobře pro Adama Straku. Nešťastný pád mu předčasně ukončil sezónu... Více v článku.

Datum závodu :

3.10.2020

Název podniku :

Chalupa Cup – Vranov

Kategorie :

Hobby MX 2

Celkové umístění: 

-

 

Strakovi a jejich vyjádření k závodu:

    "Všechno špatně. Námi tolikrát proklínaný Vranov nám vše vrátil i s úroky. Vzhledem ke Covid opatřením, posledního podniku ve Vranově jsme se museli zúčastnit, protože Adam tento seriál od začátku sezony vedl a potřeboval body. Jak se nakonec ukázalo, stačilo by mu dojet někde na 5-6 místě, aby bral celkové vítězství v seriálu. Na závodech byla velice velká účast, ale i přesto byla kategorie Hobby MX1 a MX2 sloučena s Openama. Na startu tedy 33 jezdců a nádherně zaplněný startovací rošt. Takto to má vypadat a 20 minut jízdy k tomu, co více si přát na posledních závodech. Snad jen připravenou trať, ale k tomu se už nehodláme vyjadřovat, opět tragédie.
    Adam si v kvalifikaci ve sloučené kategorii vyjel mezi Openama krásné 7. místo a ve své kategorii nadělil druhému bezmála 5 sec. na kolo. Tedy se dalo předpokládat, že očekávaný cíl je na dosah.
    Do první jízdy Adam vystartoval výborně a byl na holeshotu na 5. pozici. Bohužel ve druhé zatáčce po startu došlo ke kolizi dvou jezdců a jeden upadl úplně před Adama, s tím už nešlo nic dělat, ke vší smůle Adam najel předním kolem do ještě padající motorky a trefil se mezi kolo a výfuk. Tyto dva padající stroje ho doslova katapultovali do vzduchu a naneštěstí Adam dopadl přímo na rameno na hranu kde končí trať a přechází v trávu. O tento vyvýšený "obrubník" si vykloubil a zlomil ruku v rameni. Rameno se vrátilo s mírným poškozením vazů, ale ruka je zlomená přímo v kloubu se vzájemným posunem kostí o 5 mm. Operace v Thomayerově nemocnici v Praze, kde se specializují na úrazy ramen, byla nevyhnutelná. Tento kombinovaný a komplikovaný úraz nám tedy na posledním závodě předčasně ukončil sezonu a připravil nás o vítězství v seriálu. Plánovaná rekonvalescence je dle informací individuální, v rozsahu od 7. do 12. měsíců. Věříme, že se bude Adam schopen postavit příští sezonu na start už od začátku.
    V každém případě bychom chtěli teamu REGION RACING s.r.o. velice poděkovat za podporu v sezoně 2020 a také říct, že i my jsme se snažili reprezentovat v maximální možné míře. Myslíme si, že se Adamovi letošní sezona velice povedla a že příští rok na ni naváže v té nejlepší formě."

REGION RACING děkuje Adamovi za vzornou reprezentaci týmu po celou dobu závodní sezóny. Adam, i přes nepříznivou situaci vzhledem k pandemii Covid, se zúčastnil dohromady 14 závodů za sezónu 2020! Děkujeme, přejeme brzké uzdravení a těšíme se na společnou sezónu 2021!

Fotogalerie: Nešťastný pád ukončil Strakovi sezónu

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz