Olympia Supermoto Night Show 2014 přinesla Eriku Provazníkovi 2. místo, Slávek Vaňous postoupil do Superfinále

22.09.2014 10:49

    Odložený závod ze 13. září 2014 se nakonec uskutečnil v sobotu 20. září 2014. A co že to bylo za závod? No přeci Olympia Supermoto Night Show 2014.

    Na jezdce přihlášené do závodu čekal opravdu těžký den, vždyť před nimi byly tréninky, kvalifikace a pořádná dávka závodů. V kategorii Čtyřkolky bylo celkově 8 jezdců. V kategorii Supermoto se sešlo celkem 28 jezdců, kteří byli rozděleni do dvou skupin, které se podle výsledků rozjížděk neustále přehazovali. 

    Jediní dva jezdci týmu REGION racing cz, kteří se zúčastnili tohoto závodu, byli Erik Provazník a Bohuslav Vaňous. V celkové kvalifikaci se Erik umístil na 4. místě, Slávek na místě šestnáctém. 

    Poté následovaly rozjížďky, Erik se Slávkem byli rozřazeni do skupiny B, kde například startoval i Pavel Kejmar. Aby jste se "lépe" orientovali, přikládám startovní rozpis.  Erik tuto jízdu vyhrál, hned za ním dojel Pavel Kejmar, Slávek obsadil 8. místo. Aby si jezdci alespoň trochu odpočinuli, a protože tyto závody byli i pro diváky, byl připraven program jako kaskadérská show, kde vystoupila skupina Crazy Day nebo freestylový jezdec Petr Kuchař či kapela Stejšn.

    Pořadí se do dalších jízd opět zpřeházelo. Ve skupině C startoval Slávek Vaňous. Ve skupině D startoval Erik Provazník, který si dojel pro druhé místo za Miloslavem Řihákem. Po opět malém oddechu přišla rozjížďka E a F. Bohužel ale přišel déšť, který jezdcům znesnadnil závody. Pokud chtěli uspět, museli nejlépe přezout na mokré pneumatiky, ale i tak hrozilo nebezpečí pádu na bílých čárách (šipky, vyznačení jízdního pruhu) nebo na dřevěných lavicích. Erik i Slávek startovali ve skupině E, kde se sešli i další velmi dobří jezdci jako rakouský jezdec Rudolf Bauer nebo Lukáš Ducháček. Erik v této jízdě obsadil opět druhé místo, ale tentokrát za Rudi Bauerem. Slávek si vyjel 5. místo. Naši jezdci měli tedy jasný postup do Superfinále - Vyřazovacího Superfinále.

    Po dojetí jednotlivých rozjížděk byli vždy všem jezdcům přiděleny body, a tak bylo možno stanovit konečné pořadí na start v Superfinále. To už byla ovšem tma a název Olympia Supermoto Night show vzal za své. V první závodní řadě tak byl Bauer, Řihák, Provazník, Kejmar. Slávek startoval ze třetí řady. Superfinále se jelo na 24 kol, po každém 4, 8, 12 a 16 kole se opakoval start a byli vyřazeni poslední 3 jezdci. Zůstalo tedy 8 nejlepších na 8 závěrečných kol, které určili vítěze. Celý den si jezdci vedli dobře, ale bohužel ve večerním Superfinále došlo k úrazu jezdce Martina Vašulína a závod byl na chvíli zastaven. Po zvážení situace byl opakován start. 

    Slávek Vaňous se držel velmi dobře a vypadl až během čtvrté jízdy na 11. místě. Troufám si říct, že byl mezi jezdci SM nejstarší (Slávku promiň, že to tak píšu), ale klobouk dolů, dotáhl to daleko a jen tak se nevzdal. 

    Erik se také přes silné nachlazení jen tak nedal a do Superfinále dal vše. A vyplatilo se. Během jízd protl cíl buď jako druhý nebo třetí. Do posledního souboje s osmi koly nastupoval na druhé pozici. Přišel start a v první zatáčce byl Rudolf Bauer, hned za ním Erik Provazník, jako třetí Miloslav Řihák. Pomalu se po celém dni blížil závod dokonce. Jako první projel cílem rakouský jezdec Rudolf Bauer, druhé místo vybojoval Erik Provazník, třetí Miloslav Řihák, čtvrté Markus Larcher, páté Lukáš Ducháček. Po dojetí všech jezdců nechybělo pálení gum. 

    Zanedlouho pořadatelé přešli k vyhlášení. Celkové pořadí u Čtyřkolek bylo následující: 1. místo Jindřich Petlach, 2. místo Petr Polák, 3. místo Petr Špalek, 4. místo Milan Piskáček a 5. místo Martin Živnůstka.

    Celkové pořadí u Supermota bylo následující: 1. místo Rudolf Bauer, 2. místo Erik Provazník, 3. místo Miloslav Řihák, 4. místo Markus Larcher, 5. místo Lukáš Ducháček.

    Jezdci při vyhlášení obdrželi pohár, věcné dary a do osmého místa i finanční odměnu. Po únavném dni několik jezdců ještě přespalo před nákupním centrem a v sobotu šupky dom.

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz