Místo na stupních vítězů, uniklo české výpravě na FIM Supermoto Národů 2013 jen o pár bodů

09.10.2013 09:10

    Česká výprava ve složení Pavel Kejmar, Tomáš Trávníček, Milan Sitnianský, Erik Provazník, Daniel Kička a Zdeněk Jaroš se v pondělí vrátila ze závodu FIM Supermoto Národů, který se jel 5.-6.10.2013 v Bulharském Plevenu. Na krásný celobetonový okruh se sjelo 20 týmů. Zastoupení zemí bylo následující: Bulharsko, Itálie, Česká republika, Estonsko, Francie, Rakousko, Německo, Nizozemí, Finsko, Turecko, Velké Británie, Lucembursko, Rusko, Chorvatsko a Litva; juniorské týmy - Rakousko, Česko, Švédsko). 

    Při tak daleké cestě si týmy pro jistotu vytvořili časovou rezervu, a tak do depa přijížděli už od čtvrtka. Mnoho zúčastněných zaskočilo netypické chladné počasí pro tuto oblast a tak týmy vytáhly třeba i zimní bundy a čepice. A hromadně jsme doufali v teplejší počasí. Naštěstí v sobotu a v neděli už svítilo sluníčko a teplota se šplhala k 18°C.

    Trénovat bylo možné až od soboty podle časového harmonogramu a na jezdce už odpoledne čekala kvalifikace. Jezdci byli rozdělení na Rider 1, Rider 2 a Rider 3. Podle tohoto rozdělení šli do kvalifikace a nastupovali tak i do závodu. Hlavní česká trojice Pavel Kejmar (R1), Tomáš Trávníček (R2) a Milan Sitnianský (R3) se v kvalifikaci po zprůměrování jejich jednotlivých výsledků umístili na 4. místě a juniorská skupina Erik Provazník (R1), Daniel Kička (R2) a Zdeněk Jaroš (R3) obsadili 13. místo. Do závodu se kvalifikovalo 16 týmů.

    V neděli ráno se odtrénoval půlhodinový trénink a pak už byl na řadě závod. První jízdu jeli jezdci s označením R1 a R2, za naši republiku startovali Pavel Kejmar, Tomáš Trávníček, v juniorech Dan Kička a Erik Provazník. Jako druhý odstartoval Pavel Kejmar, který se po prvním kole propracoval na vedoucího jezdce, tato pozice mu zůstala až do konce závodu. Tomáš Trávníček se v závodě propracoval na 8. místo, na kterém rovněž dojel. Erik Provazník dojel na 21. místě a na 28. místě dojel Dan Kička, který přes problém s brzdou, závod dokončil.

    Do druhé jízdy nastoupili závodníci R1 a R3. Za ČR opět Pavel Kejmar, Milan Sitnianský a v juniorech Zdeněk Jaroš a Erik Provazník. Konkurence v této třídě byla velká a Pavel Kejmar v této jízdě dojel jako čtvrtý, Milan Sitnianský jako osmnáctý, Zdeněk Jaroš devatenáctý a Erik Provazník jako dvacátý.

    Do třetí jízdy nastoupili jezdci R2 a R3. Tedy Tomáš Trávníček, Milan Sitnianský, Daniel Kička a Zdeněk Jaroš. Tento poslední závod byl rozhodující a nejhorší výsledek v umístění se škrtal. Českému týmu chybělo pár bodů na umístění na stupních vítězů a v závodě se mohlo stát cokoliv. Při posledním startu držela česká výprava českým jezdcům palce. Po 14-ti kolech bylo rozhodnuto o prvních třech vítězných týmech. Tomáš Trávníček dojel šestý, Milan Sitnianský 17. místo, Dan Kička 18. místo a Zdeněk Jaroš 19. místo.

    Po součtu bodů získaných z umístění bylo pořadí následující: 1. místo Itálie, 2. místo Bulharsko, 3. místo Francie, 4. místo Česká republika, 5. místo Rakousko, ... 12. místo Česká repubika junior. Juniorský tým obsadil druhé místo v této kategorii. První místo patřilo jun. týmu z Rakouska a třetí místo jun. týmu ze Švédska.      

    I tak to byl pro českou výpravu úspěch. Příští rok tedy musíme ještě víc držet palce, snad už se bedna zadaří a "šampáňo" poteče proudem :-).

 

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz