Pořád to samé dokola

31.05.2022 21:16

    Ach, ty ztvrdlé ruce... To je stále se opakující problém, který sužuje Adama Straku. Tentokrát vyrazil na Chalupa cup na jeho oblíbenou trať do Dalečína. V článku si přečti, jak si s tím poradil a jak dokončil jednotlivé rozjížďky.

Jezdec: Adam Straka

Datum závodu :

22. 5. 2022

Název podniku :

Chalupa cup - Dalečín

Kategorie :

Open MX1

Celkové umístění: 

4. místo

 

    Adam vyrazil na svoji velmi oblíbenou dalečínskou jedničku. Počasí bylo hezké, lehce větrno, trať výborně nachystaná. Dalečínský hlinito písčitý povrch se krásně vyjíždí a o drážky a vanty není nouze.
    Účast na závodech byla velká a do volných tréninků a kvalifikace jeli Openi spolu s kategorií Hobby. Celkem 39 jezdců. Čekali jsme, jestli promotér do závodu kategorie rozdělí. A stalo se, což je myslím lepší pro obě kategorie. Openů bylo 19. V kvalifikaci si Adam vyjel krásné druhé místo se ztrátou 1 sec. na Jirku Matějce a 2 sec. na Tomáše Kaňkovského.
    Úkol byl jediný, dobře odstartovat a pokusit se co nejdéle držet s Matějcem tempo. Start nebyl z nejlepších, cca 6.-7. místo, ale na prvním odskoku do údolí už byl Adam na 3. pozici. Matějec lehce poodjel a Adam se pokoušel dostat před Kaňkovského. První trojice výrazně poodjela zbytku startovního pole. Bohužel opět zhruba ve 14. minutě Adamovi totálně ztvrdly ruce, vážně už nevíme, co s tím zvolnil. Měl velký náskok, takže si svou 3. pozici pohlídal. S vypětím zbytku sil v rukách dokroužil do konce závodu. Se závodem nebyl vůbec spokojený, tento hendikep ho provází od začátku sezony a projeví se vždy v první rozjížďce. Radost by mu udělalo, kdyby mohl závodit až do samého konce rozjížďky a užít si jízdu. To je pro něho víc než výsledek.
    Nastoupil tedy opět Martin a jeho mast. Doufali jsme, že druhou jízdou si spraví náladu. Ještě se nám letos nepovedlo odjet obě rozjížďky, jak by se mělo. Druhý start byl v podobném duchu jako první, možná lehce horší. Bohužel na holeshotu v tlačenici poslal Vojta Stodola (vůbec se na něho nezlobíme, je to motokros a všichni tam chtějí být první, šlo o běžný kontakt) Adama přesně opačným směrem, než vedla trať. Ten zavadil o zadní kolo jezdce před ním a pád byl nevyhnutelný. Třetí závody po sobě, kdy Adam druhou rundu jel z posledního místa. Ještě musel porovnat řídítka a stála před ním výzva v podobě 18 jezdců. Ruce vydržely jako vždy ve druhé jízdě. Adam jel, co to šlo, ale na více než 5. místo celkově a 4. ve své kategorii to nestačilo. Byly by potřeba ještě 2 kola navíc a mohlo se bojovat o 3. pozici.
    Celkově to tedy Adamovi dalo na 4. místo při stejných bodech se třetím, ale horší druhou jízdou. I tak si ale z posledního místa pěkně zazávodil. Jediné, co ho více než bramborová medaile mrzí, jsou problémy v prvních rozjížďkách obecně s rukama. Předchozí dvě sezony na tento problém platilo kompresní triko a nějaký ten suplement. Letos na to zatím nemáme bohužel recept. I přesto se snažíme maximálně reprezentovat tým a tímto Region racing teamu děkujeme za podporu.

Text: rodina Adama Straky

1. místo: Jiří Matějec
2. místo: Tomáš Kaňkovský
3. místo: Adam Dobeš

 

Fotogalerie: Pořád to samé dokola

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz