Portál QUADWEB.CZ píše o Michalu Vágnerovi

14.11.2014 14:13

    O triumfu Michala Vágnera v Sedlčanech jsem Vás již informovali, ale na stránkách quadweb.cz hodnotí pořadatelé tento závod a zmiňují se nejednou o quad jezdci Michalu Vágnerovi.

Trial Sedlčany a závěrečné vyhlášení očima pořadatele

    Závěrečný šestý závod sezóny v trialu se konal tradičně v Sedlčanské kotlině, kde na závodníky čekaly čtyři sekce – trialy. Otevřeny, byli dopoledne trial č. 4 a č.1. s tím, že pro zahřátí si kluci odjeli zmiňovanou 4ku. Jelikož to byl nejlehčí trial, kde terén byl klikatý s vodním příkopem i rychlým přejezdem po rovince. Druhá polovina jezdců odjela trial č. 1, který byl v obtížnosti označen známkou 3-4. Trial byl celý ve svahu a v obtížných náklonech, kde žádného jezdce nenechala trať sedět oběma půlkami na sedačce. Na tomto trialu se hodně rozhodovalo díky chybám o celkové umístění seriálu. Loňský obhájce Championa Saar Rat právě zde udělal osudovou chybičku a jízda pod velkým tlakem jej stála titul Champion 2014. Na dalších otevřených trialech v odpoledních hodinách naopak probíhal souboj o prvenství v kategorii mezi Pavlem Saskou-Bahňákem a Michalem Vágnerem, kteří si nic nedarovali zadarmo.

    Trial č. 2, který byl celkem na trial nezvykle svižný  opět zafungovala chladná hlava, rozvaha a přemýšlení jak si ušetřit třeba jen jedno jediné couvání za 3 trestné body, které mohli rozhodnout. Michal Vágner zde bravurně vrchní pasáž trialu důmyslně vycouval a tím si ušetřil další bezpochyby nutné couvání. Jako poslední si jezdci nechali nejobtížnější postavenou sekci trial č.3, s označení obtížnosti až na 5, který byl postaven na celkem pouhých 6 branek, ale ve třech možných průjezdech dle obtížnosti respektive schopnosti samotných jezdců.

    Byla zde postavena trasa za ačkoli bezchybný průjezd, tak za + 20 trestných bodů. Druhá možnost byla při bezchybném průjezdu za 0 trestných bodů, kterou využilo 97% jezdců a jako nejtěžší a z našeho pořadatelského pohledu průjezdnou jen na hrách playstationu nebo s velkou odvahou, srdcem, uměním byla možnost nejkrkolomnější 4x za  -20 trestných bodů při jejím čistém a bezchybném  průjezdu což mohlo hodně ovlivnit celkové pořadí. Při průjezdu touto nejtěžší variantou mohli jezdci odečíst až 80 trestných bodů. A jak to dopadlo? Našli se tři, kteří si troufli tuto sekci projet tou nejtěžší variantou – Michal Vágner s jedním nenápadným a spíše jen reflexním šlápnutím na zem a jedním couváním. Druhým odvážlivcem byl Bahňák s dvěma doteky branky z toho jedním ve výskoku/letu a jedním couváním. Třetím v pořadí byl obhájce titulu Saar a od Championa se to samozřejmě očekávalo a nezklamal. Jeden dotek tyčky a nutné couvání to byl součet trestných bodů v nejtěžší sekci. Všichni tři zmiňovaní měli zasloužený potlesk, obdiv a veliké uznání přihlížejících i se slovy ( tak, to jsou teda magoři J ) A co na to my jako pořadatelé? Jsme zvědaví, kdy začneme stavět branky v korunách stromů či ve výtahových šachtách J. Opět nám naši jezdci v tomto závodu ukázali čeho jsou schopni a co v nich je. Na nás je opět to, abychom na příští závody v nadcházející sezóně posunuli pomyslnou laťku o stupínek výše a tak stale dokola.

Vyhlášení

    Závěr sezony v Trialových závodech proběhl stejně jako loňský rok v Sedlčanské kotlině, která poskytuje výborné trialové podmínky a zázemí jak pro vyhlášení vítězů v kategorii, tak vyhlášení Championa roku.
 
 
    Letošní sezóna se odjela  jako první v pořadí v Kladně, druhý závod v Benešově, Dlouhá Loučka na Moravě v pořadí třetí, dvoudenní a zároveň nejtěžší 4 a 5 závod Žatec, závěrečný šestý závod v Sedlčanech. Celkem se postavilo 24 trialových sekcí, kde prokázali závodníci své jezdecké schopnosti. Za letošní rok si u nás vyzkoušelo trial 29 nováčků, kteří jej jeli poprvé a někteří setrvávají.
 
 
    Závěr sezóny v Sedlčanech proběhl v duchu těžkých trialových sekcí, které měli a také rozhodli o vítězích kategorie A - atv a B – quad. Největší boje proběhli v kategorii A – atv o 1-3 místo, kde bojovali,  Michal Vágner, Pavel Saska, Petr Kotrč, Milošek Dvořák a Michal Míček.     
 
 
 
    Petr Kotrč, který se v den konání závodů stal otcem a nemohl být logicky přítomen, tím přenechal třetí místo Miloši Dvořákovi, který byl značně, ale velmi mile překvapen tímto umístěním. Miloškovi a Petrovi novopečenému otci velká gratulace. O pouho pouhý jediný bod od vítěze se na druhém místě umístil Pavel Saska 76 bodů a vítězem kategorie ,,A,, se stal Michal Vágner s počtem 77 body.
 
 
V kategorii B- quad byla situace o poznání klidnější a stabilizovaná.Je to dáno i tím, že je podstatně méně jezdců v této kategorii a širší konkurence by neškodila. Třetí místo, obsadil Matýsek Hošek na druhé pozici stanul Lubomír Otoupalík a vítězem kategorie je loňský Champion Saar Rat.   
 Vítězům obou kategorií A i B ještě jednou veliká gratulace a uznání.
 

Vyhlášení Championa roku 2014

    Absolutním vítězem a nejlepším jezdcem s nejnižším počtem utržených trestných bodů za celou sezónu v ATV TRIAL CUPu napříč kategoriemi se stal Champion 2014 Michal Vágner. Vyhlášení letošního ročníku nám zaštítila celebrita z Velké Británie Mr. Bean, který vše vyhlásil a předal ceny i ty masité a hlavně pohár  Championů Michalovi Vágnerovi. Michal je jako druhý Champion v pořadí,který je již navždy zapsán do historie držitelů titulu Champion ATV TRIAL CUP a je jeho právoplatným držitelem do konce příští sezóny.

    Letošní ročník byl 100% velkým posunem v obtížnosti samotných trialových sekcí a vše bez výrazného zásahu zdravotníka za což jsme velice rádi. Těch pár šrámů na plastech k tomu však patří, bez toho by to ani nemohl být ATV trial.

    Vše se samozřejmě podařilo díky ochotě, šikovnosti a dobré partě pořadatelské J Všem musí být jasné to, že trial jako snad každý motoristický sport se koná díky sponzorům. Za letošní sezónu a ekonomickou podporu vděčíme hlavnímu sponzorovi spol. Journeyman ČR, dále společnostem Lavenhuk, Italinox, Destro Kladno, Klemo s.r.o, LK inženýring. Děkujeme i mediálním sponzorům, Quad race, Quadweb, Quad.cz, Rádiu Relax Kladno, ATV Expedice, že nám pomohli a propagovali náš triálek jak se jen dalo. Poděkování patří i některým našim jezdcům za možná pro někoho drobnou ekonomickou pomoc, ale pro nás velice ceněnou. Děkujeme.
 
A proč to celé:
Pro ty super skvělé lidi, kteří něco v Atv trialu něco dokázali a to nejen svým jezdeckým uměním na tratích.
 
 
    Tímto děkujeme za celoroční účast a podporu  - Lubomíru Otoupalíkovi, Miloši Dvořákovi, Janu Dvořákovi, Pavlikovi Saskovi, Michalovi Míčkovi, Michalovi Vágnerovi, Lubomírovi Stejskalovi, Petru Kotrčovi, Sarru Ratovi, Oferu Dahanovi, Matýskovi Hoškovi, Patru Laštovkovi, Lukáši Polákovi, Tomášovi Turšnerovi, Radku Karasovi, Zdeňku Veithovi, Mariánu Mačejnýmu i všem jejím rodinným doprovodům a spoustě dalším a dalším. 
 
Zdroj: https://quadweb.cz/zavod/366-trial-sedlcany-a-zaverecne-vyhlaseni.html
 

Fotogalerie: Portál QUADWEB.CZ píše o Michalu Vágnerovi

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz