Předposlední závod MMČR SM ve Vysokém Mýtě byl pro náš tým úspěšný

08.09.2014 14:56

    Předposlední závod seriálu MMČR Supermoto se o tomto víkendu 6. - 7. 9. 2014 jel na Autodromu ve Vysokém Mýtě. Teplé počasí přilákalo i mnoho diváků.

    Příjezd do depa byl možný od pátečního podvečera a využilo ho mnoho jezdců. Jako každou sobotu před závody se trénovalo a jezdci tuto možnost hojně využili. V neděli ráno se jezdci pomalu připravovali na volný trénink a na některých byla znát nervozita. Z týmu REGION racing cz se do závodu „upsal“ Bohuslav Vaňous (Veterán Cup 40), Radoslav Grulich (S2), Lukáš Matěna (S2) a Erik Provazník (S1).

    Slávek Vaňous si v tomto závodě vedl výborně. Ve spojené třídě S3 MX + Veterán Cup 40 zajel Slávek v kvalifikaci třetí nejrychlejší čas a mezi veterány to byl první nejrychlejší. V první jízdě skvěle odstartoval a stylem start-cíl závod vyhrál. Na záda mu však celou dobu dýchal jezdec S3 MX Pavel Kajgr. I v druhé jízdě se Slávkovi na startu zadařilo a přes půlku závodu byl na prvním místě. Bohužel přišel pád a došlo k propadu na 5. místo. Naštěstí ve Veteránech to bylo místo třetí a součtem bodů to Slávkovi dalo na zasloužené 1. místo.

    Na skvělý výsledek měl našlápnuto i Radoslav Grulich, kterého přijela podpořit celá rodina. Radek v kvalifikaci zajel třetí nejrychlejší čas. V první jízda byla opravu zajímavá. Na start si stouplo 27 jezdců. Radek odstartoval jako třetí a tato pozice mu vydržela 2 kola. Pak se v zatáčce směrem k časomíře „zahodil“ Matěj Lakomý, který ovšem na tomto místě nebyl jediný. Radek se tak ale posunul na druhé místo a to si udržel až do cíle. Bohužel si při závodu bolestivě zranil koleno a raději ze závodu odstoupil. I tak Ráďo palec nahoru! Celkově obsadil 8. místo.

    Lukáš Matěna se pro tento závod musel obejít bez svého mechanika Lukáše Hlaváče, který si místo montování raději naordinoval svatbu. A to rovnou svoji. Lukáši a Jano gratulujeme :-).  Lukáš Matěna v kvalifikaci zajel desátý čas. V první jízdě dokonce dojel na 10. místě. V druhé jízdě si Lukáš ještě o fous pohoršil a skončil na 11. místě. Celkově tak klaplo 10. místo.

    V S1 startoval Erik Provazník. Jeho soupeři pro nedělní den byli: Pavel Kejmar, Vít Janoušek, Lukáš Ducháček či Zdeněk Jaroš. Už kvalifikace byla zajímavá, protože se na druhém místě nejrychlejšího času vystřídali tito jmenovaní jezdci až na Pavla Kejmara, který bez problému zajel nejrychlejší čas. Erik se ke konci kvalifikace pohyboval na druhém místě, ale v posledním kole mu tuto pozici vyfoukl Vít Janoušek. Erik na start tedy nastupoval jako třetí. V první jízdě odstartoval na třetím místě. Na této pozici dojel i do cíle. V druhá jízda byla divácky zajímavější, kdy Erik odstartoval jako čtvrtý a před ním jel jezdec Jiří Boček. Ihned za Erikem jel Lukáš Ducháček a Zdeněk Jaroš. V pátém kole se ale Erik propracoval na 3. místo a to už si hájil až do konce závodu. Erik tak celkově obsadil 3. místo.

    Další závod seriálu MMČR SM se pojede 28. září 2014 v Sosnové, která rozhodne o konečných výsledcích. Kdo by to však nevydržel, může si zazávodit nebo se jen mrknout do Brna, kde se jede již 8. ročník Olympia Supermoto Night Show. a to již tuto sobotu 13. září 2014.

 

 

    

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz