Provazník poprvé závodil v terčovém slalomu

11.03.2020 07:38

        První březnový víkend se v Lipně nad Vltavou konal lyžařský závod o „Lipenského mistra“. Tentokrát skiaplská trojkombinace – terčový slalom, sjezd a obří slalom. Za REGION RACING se lyžařského závodu zúčastnil Erik Provazník. Bojoval mezi dalšími 180 lyžaři.

    V sobotu dopoledne byl na programu terčový slalom. Pro Erika byla tato disciplína naprostou novinkou, jel ji poprvé. Terčový slalom znamená, že se jedou branky jako obří slalom, ale na slalomové lyži a poloměr je cca 14m, frekvence zatáček je tedy velmi obtížná. Závod se jede dvoukolově. Erik v prvním kole zajel 7. čas ze 180 zúčastněných. Do druhého kola nastupoval s naštváním a s větším povědomím o tom, co vlastně terčový slalom znamená. Do cíle dojíždí na prvním místě ve své kategorii a na druhém místě v absolutním hodnocení, hned za hvězdou dopoledne Janem Poláčkem, který zvládl zajet obě kola pod 30s. Čas Erikova druhého sjezdu byl neuvěřitelných 30,03s! Nechybělo mu tedy na Poláčka mnoho!

    Ve večerních hodinách následoval „noční lipenský sjezd“. Erik měl po dopoledním úspěchu v terčovém slalomu velké ambice a na závod se pečlivě připravil, bohužel výsledek nebyl takový, jak by si představoval. Startoval mezi posledními, což pro něj tentokrát znamenalo výhodu, neboť sníh začal přimrzat a trať tím měla být rychlejší. Do cíle dojíždí na místě třetím ve své kategorii a na 25. místě absolutně. „Tento výsledek mě opravdu vrátil nohama zpátky na zem. V této disciplíně musím ještě hodně trénovat,“ říká Provazník. Po skončení závodu následovalo vyhlášení celého dne v nově vybudovaném lipenském středisku, kde byla možnost večeře. Do půlnoci zde probíhala diskotéka.

    Neděle přinesla krásný sněhový podklad a vytvořila ideální podmínky pro závod v slalomu se sklopnými tyčemi. Dráha nebyla příliš dlouhá, jedno kolo trvalo 30-40s. Erik po prvním kole bral druhé místo ve své kategorii, sedmé místo absolutně. Druhé kolo zajel o poznání lépe, ve své kategorii získává druhé místo, ale v absolutním pořadí se posunul na místo páté. Vyhlášení celého závodu proběhlo téměř ihned po dojetí a Erik si tentokrát ze závodu odváží stříbrnou medaili.

Erikovi gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci týmu!

Fotogalerie: Provazník poprvé závodil v terčovém slalomu

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz