Provazník sbíral zážitky na akci FIARALLYSTAR

06.12.2021 21:42

    Erik Provazník dostal pozvánku od pořadatelů FIARALLYSTAR, kteří mu umožnili zpropagovat svůj tým a představit supermoto závody široké veřejnosti. Program byl opravdu bohatý a každý si z akce odnášel kupu zážitků. Jak se tam Erikovi líbilo? Dočteš se v článku.

jezdec: Erik Provazník

    28.11.2021 jsem byl pozván jako host na akci FIARALLYSTAR, kterou pořadatelé zorganizovali pro budoucí jezdce Rally. K podniku jsem se dostal jakožto reprezentant motocyklového sportu pro rok 2021 a bylo mi velkou ctí se takové akce účastnit – v mém případě se jednalo spíše o promo akci.
    Plán dne byl ohromující. Závodníci a jezdci z programu FIARALLYSTAR museli absolvovat několik disciplín. Jezdilo se na motokárách v opravdu zimním počasí. Konala se jízda rychlosti na autodromu mezi kuželi. Dále si účastníci mohli vyzkoušet jízdu na trenažéru v teple v restauraci, který jsem také otestoval. Musím říct, že dojet RALLY erzetu až do cíle bylo vážně umění. Ale dojel jsem! Většina lidí auto rozbila a cíl už neviděli. Pro diváky a děti byl také uspořádán skvělý program. Mohli si zkusit jízdu smykem v kamionu se zkušeným řidičem firmy JN TRANS nebo slalom v bugině mezi kuželkami. V mém sektoru probíhala přednáška o supermoto závodech a focení u motorek. Děti, které nás navštívily, byly spokojeny s výkladem o sportu a k tomu dostaly samolepky REGION RACING s.r.o. Z jejich strany se dokonce projevil zájem o proces výroby reklamního oblečení. Dětské publikum bylo prostě úžasné.
    Pořadatelé nabízeli i jízdu v závodním voze Škoda R5, což považuji za zážitek na celý život. Hodnota vozu se pohybuje okolo 7 mil. Kč a jde o opravdu krásné auto. Avšak pohodlí zde rozhodně neočekávejte. Tlumiče, jako kdyby tam žádné nebyly, vibrace obrovské, hluk příšerný, při řazení se ozývaly rány jako z děla. Každopádně rychlost byla obrovská. Řidič, pan Tlusťák, věděl, že veze kolegu z motorsportu, tak do toho šel naplno. Jeli jsme takový extrém, že se nám podařilo srazit asi 5 kuželek. V takové rychlosti to prostě občas nevyjde. Pak přišla zatáčka, do které jsme se nevešli a šli jsme ven. Adrenalin koloval v krvi na 100 %, ale riziko na autodromu bylo naštěstí malé. Zařvaly opět jen kuželky, které jsme možná i přeskočili. Opět se mi potvrdilo pravidlo, že vůz, který se na sněhu žene bokem, a to velkou rychlostí, je naprosto neřiditelný. I kdybyste byli Schumacher, tak už pak neuděláte nic. Kam to dojede, tam to zůstane. Nic se naštěstí nestalo a my jsme se vrátili zpátky na dráhu. Motor řval dál, převodovka praskala a lítal tam jeden kvalt za druhým. Poslední zatáčka mě ale dostala. Jedná se o Rally vůz, a ne o okruhové vozidlo, takže jsem si občas připadal jako na motokrosové trati. Ve stráni s vyjetou kolejí se auto naklánělo do boku, hlína a drny lítaly. Takže moc doporučuji, když budete mít to štěstí zažít podobnou jízdu, rozhodně neváhejte ani sekundu a zapínejte čtyřbodové pásy.
    Závěrem bych chtěl poděkovat za pozvání a krásné zážitky. Čtenářům bych doporučil, aby podobné akce motorsportu sledovali a účastnili se jich. Když tam s sebou vezmete ještě Vaše ratolesti, nebudete litovat. Vidět tu radost v jejich očích je pocit k nezaplacení. Sportu zdar!!!

Text: Erik Provazník

 

Fotogalerie: Provazník sbíral zážitky na akci FIARALLYSTAR

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz