Provazník vicemistrem v supermoto 2021

12.10.2021 14:34

    Sezóna supermota je u konce a Erik Provazník vybojoval titul vicemistra pro rok 2021! Přečti si v článku o tom, jak náš supermoto rok probíhal.

    Sezóna 2021 je dnes už minulostí, ale pár slov k ní říct musíme. Od začátku do konce to byla jedna velká jízda a během roku nás potkalo spoustu komplikací. Když na začátku roku dostal Erik Provazník status reprezentanta pro Českou republiku a bylo jasné, že se zúčastníme závodu Mistrovství světa ve Vysokém Mýtě a Mistrovství světa národů ve francozském Carole, museli jsme začít přistupovat k přípravě jinak. Soustředili jsme se hlavně na tyto dva velké závody a přizpůsobili tomu co šlo. Jako prvním krokem byla koupě nové, ostré závodní motorky…kdo by byl čekal, že jsme její potenciál mockrát ani nemohli vyzkoušet.

    Erik začal trénovat. Díky agentuře Motoriders a rodině Homolových byl na motorce častěji než kdy dřív. Až to některým lezlo na nervy, že je furt pryč, když má být alespoň chvíli v kanceláři. (pozn.redakce) Zúčastnili jsme se několika závodů mistrovství Rakouska a odstartovali seriál MMČR Supermoto, kde jsme postupně sbírali potřebné body. Pak přišlo Mistrovství světa ve Vysokém Mýtě. Byla to pecka, byl to zážitek na celý život. Stát na startu mistrovství světa na domácí půdě a za podpory hlasitých fanoušků. S výsledky jsme byli jako tým velmi spokojení.
    

    Opět jsme trénovali s Motoriders a odjeli několik dalších závodů MMČR a posbírali další body. Zúčastnili se naprosto boží akce Supermoto v Hrušovanech nad Jevišovkou. Jenže abychom to neměli moc lehké… Na nové ostré závodní motorce se po 10MTH propálil píst. Bylo asi týden před dalším závodem MMČR a 14 dní před Mistrovstvím světa národů ve Francii. Píst se opravil a že pojedeme. Necelé dvě minuty na trati a motorka KO… další oprava. Tentokrát už týden před národy. Nervozita byla na místě, zbývají 4 dny do startu nejdůležitějšího závodu sezóny. Motorka opravena a my jedeme směr Paříž, jenže…. Dvě kola na trati a motorka opět KO. Bylo to jak zlý sen. Mistrovství světa národů jsme odjeli na tréninkovém, podstatně méně výkonném stroji. V konečném hodnocení čtvrté místo. To není tak zlé, být čtvrtí na světě.
    

    Poslední závod ze seriálu MMČR Supermoto se konal v Chebu 9-10.října. V průběžných výsledcích se Erik držel na druhém místě s 19 bodovou ztrátou na prvního Petra Vorlíčka a 14 bodových náskokem na třetího Miloše Řiháka. Chtěli jsme jet na jistotu, ale po tom, co jsme v letošním roce zažili nám bylo jasné, že se může stát cokoliv.
    Jako dalšího pilota jsme v tomto závodě měli Patrika Homolu, majitele agentury Motoriders, výborného trenéra, ale hlavně skvělého kamaráda a parťáka. Společně s Erikem trénovali v Chebu již od čtvrtka a nejsme přesvědčeni o tom, že byl dobrý nápad nechávat je tam o samotě tolik dní, dle fotek posuďte sami. Pro Patrika to byli dny samých poprvé – poprvé si zkusil terén, poprvé stál na startu MMČR Supermoto v kategorii S2. Bojoval statečně a jsme na něj pyšní! Určitě tady v této disciplíně dokáže ještě velké věci.
    Erik Provazník měl před sebou dva poslední starty sezóny 2021 a šlo o hodně. Po prvním startu byl na třetím místě a jak odstartoval, tak dojel. Jako první Vorel, hned za ním Pedro, pak chvíle pauza, Erik, pak chvíle pauza a Miloš Řihák. Jak řekl Erik po dojetí rozjížďky skoro se slzami v očích „Já jsem jel sám. To byla hrozná nuda.“ Start do druhé jízdy i celý její průběh to byla jiná podívaná. Erik po startu na druhém místě. Snažil se stahovat vedoucího Petra Vorlíčka, na záda mu dýchal Peter Mayerbuchler. Jak kluci odstartovali, tak dojeli. Všichni ve zdraví a s úsměvem na tváři. U nás se začalo slavit ... mexická vlna, spálená guma a ERIK PROVAZNÍK JAKO VICEMISTR SUPERMOTO 2021!!!

    Je čas na velké děkuji! Protože za každým úspěchem stojí obrovský tým lidí.

    Děkujeme Autoklubu České republiky za organizaci MMČR a možnost postavit se na start mistrovství světa.
    Děkujeme našim reklamním partnerům, bez nich by nebylo nic!
    Děkujeme agentuře Motoriders a rodině Homolových za možnost tréninku a za jejich otevřenou náruč a podporu.
    Protože víme, jak moc se na výhře podílí nejen jezdec, ale hlavně také mechanik, je nutné zdůraznit dvě jména. Děkujeme Víťovi Špačkovi za přípravu motorek před závody. A hlavně děkujeme Matějovi Bockovi za perfektní a profesionální servis našich strojů na velkých závodech. Vždy přistupoval ke všemu zodpovědně, vše bylo nachystané na jedničku a byl nejen mechanikem, ale také velkou oporou našemu jezdci.
    Za každým úspěšným mužem stojí žena, v tomhle případě dvě, děkujeme Erikově manželce Kateřině Provazníkové a dceři Tee Provazníkové za pevné nervy a podporu.
    Děkujeme všem našim fanouškům, protože jste hnacím motorem.
    A úplně největší děkuji si zaslouží ERIK PROVAZNÍK!

   Jdeme chystat další sezónu!

Text: Adéla Matějková

Konečné pořadí MMČR Supermoto 2021:

1. místo: Petr Vorlíček
2. místo: Erik Provazník
3. místo: Miloš Řihák

Záznam z posledního závodu MMČR 2021 můžete sledovat na ČT Sport
13. 10. 2021 v 16:30

Fotogalerie: Provazník vicemistrem v supermoto

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz