Setiny sekundy Erika Provazníka a titul vicemistra!

06.10.2020 20:14

    To byla sezóna! Bylo to tak divoké, že poslední závod MMČR Supermota 2020 musel proběhnout bez diváků. V celkovém pořadí rozhodovaly setiny sekundy. Více v článku!

Datum závodu :

4.10.2020

Název podniku :

MMČR Supermoto

Kategorie :

S1 Prestige

Celkové umístění: 

2. místo

 

    Poslední závod Mezinárodního Mistrovství České Republiky 2020 v Supermotu absolvoval Erik Provazník na tréninkovém motocyklu, závodní stroj čeká na dodání náhradních dílů, které jsou na cestě z Japonska. I přes to se snažil předvést na domácí trati maximum. Dle jeho slov byl poslední závod už dost na hraně - Erik, jeho zdraví i motorka.

    „Má pozice od začátku do konce patřila těsně za Petra Vorlíčka. Jak ukazovaly časy, tak jsem byl horší než Petr, ale pouze o setiny. Celkové časy ze sobotních tréninků 0,1s za Petrem, v kvalifikaci o 0,02s za Petrem…což je prakticky nic, ale je to pořád až za Petrem. Samozřejmě jsem si vyslechl od realizačního týmu REGION RACING, že ty dvě setiny už jsem taky mohl udělat, ale prostě už to nešlo..“ řekl Erik.

    V první jízdě Erik skvěle vystartoval, byl třetí hned za Sitnianským a Vorlíčkem. Sitnianský si udělal náskok asi 7 vteřin a pak už se vezl vítězně do cíle. Provazník s Vorlíčkem mezitím předváděli skvělý souboj po celou dobu rozjížďky, který byl divácky velmi atraktivní. Jízdu však vyhrál Vorlíček, cílovou čáru projeli pouze s rozdílem desetin sekundy.
    Start Erika Provazníka v druhé rozjížďce byl stejný jako ten první, opět třetí. Rozdílem však bylo obsazení prvních dvou pozic, první Vorlíček, druhý Sitnianský. Vorlíček nasadil opravdu ostré tempo, z dobrého startu byl velmi nemotivovaný a prvních 6 kol závod odvodil. „V tomto závodě jsem myslel, že je pro mě rozhodnuto, že beru s klidem třetí místo“ řekl Erik. Ambice Vorlíčka však byly tak velké, že se snažil sekundovat Sitnianskému a 4 kola před koncem spadl. V tu chvíli se Provazník posunul na druhé místo.

„Petr Vorlíček motocykl zvedl velmi rychle a za zbývající 4 kola mě dokázal dojet. Nesoustředil jsem se v tu chvíli na rychlost, ale na to, udržet defenzivní stopu. Petr však toto počínání využil a pokusil se mě předjet, při manévru došlo ke kontaktu na základě kterého jsem upadl. Petr si byl moc dobře vědom, že jeho počínání a předjetí nemělo končit mým pádem a v závodě na mě počkal s omluvou. Cílovou pásku jsme protnuli společně a Petr vzhledem k netaktnímu předjetí se vzdal druhého místa. Tedy ve stylu fair play a udržení dobrých mezilidských vztahů jsme všichni odjížděli ze závodů a to se dá považovat za výhru. Celkově v závodě jsem skončil druhý, pro mě však s pocitem - těsně za Vorlíčkem. V celkové sezóně 2020 jsem skončil druhý. Při možné příležitosti budeme oslavovat titul vícemistra Supermoto S1 2020.“ vyjádřil se k závodu Provazník.

 

1. místo: Milan Sitnianský (PHOENIX RACING TEAM)

2. místo: Erik Provazník (REGION RACING TEAM s.r.o.)

3. místo: Petr Vorlíček (TUNING SPORT)

Záznam ze závodu sledujte ve středu 7.10. v 17 hod na ČT Sport! 

Děkujeme Vráťovi Ondráčkovi za skvělé fotky! 

Fotogalerie: Setiny sekundy Erika Provazníka a titul vicemistra!

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz