Skvělé 2. místo urval Erik Provazník na MMČR v Supermotu, ani Vaňous a Grulich nezůstali bez poháru

03.07.2014 10:50

    Sobotní slunečné teplé počasí se přes noc proměnilo v chladné a deštivé. Čtvrtý závod MMČR v Supermotu, který se jel tento víkend 28.-29.6.2014 v Chebu, se stal pro jezdce zajímavým, protože v této sezóně to byl první "mokrý" závod.

    Jak je zvykem, v sobotu jezdci trénovali. I když byl vypsán harmonogram, jezdci trénovali podle potřeby a chuti. Na trati nechyběl Bohuslav Vaňous (Veterán 40), Radoslav Grulich (S2) nebo Lukáš Matěna (S2), Erik Provazník (S1) či Tomáš Trávníček (S1). 

    Při sobotním večeru nechybělo odreagování před závody. Sprchlo a někteří jezdci si museli ihned vyzkoušet přilnavost motokáry na mokru. Jízdy si někteří zopakovali hned několikrát. Všichni jezdci i diváci se velmi dobře bavili :-).

    Nedělní den nebyl příjemný. Střídaly se přeháňky, asfalt byl mokrý a bláto z terénu se během závodů roztahalo i na beton. Teplota se držela nízko. První trénink se jel bez terénu, ale v kvalifikaci už s ním jezdci museli počítat. Opět na trať nejdříve vyrazil Bohuslav Vaňous. V kvalifikaci obsadil Slávek 4. místo. V první jízdě výborně odstartoval, ale v terénu se mu nevedlo. Ve Veteránech i tak obsadil 2. místo. V druhé jízdě opět dopadla dvojčička a Slávek skončil celkově druhý za Romanem Majerem. Jak se Slávkovi jelo, se můžete dočíst  zde

    V S2 z týmu REGION racing cz nejlépe zajel kvalifikaci Radek Grulich s čtvrtým nejrychlejším časem a devátý čas zajel Lukáš Matěna. Radek hned v první rundě měl našlápnuto na přední příčku. Celý závod jel nalepený na vedoucího jezdce Matěje Lakomého, bohužel ho Radek nikde nepředjel a cílem projel jako druhý. V druhé jízdě se Radek dostal ihned na první místo. Bohužel pár kol před koncem závodu přišel pád a Radek cíl protl jako čtvrtý. Celkově to Radkovi dalo na 3. místo, ale bylo na něm vidět zklamání. Jak se Radkovi jelo, se můžete dočíst  zde.

Lukáš Matěna zajel v kvalifikaci devátý čas. V první jízdě dojel na 12. místě. V druhé rundě se Lukáš pohyboval na devátém místě, ale bohužel si urazil hadici od hydraulické spojky a záod pro něj v posledním kole skončil. Celkově 16. místo. 

    V kvalifikaci třídy S1 se časy rychle měnili. Nakonec po 30 minutách se pořadí ustálilo takto: nejrychlejší čas zajel Pavel Kejmar, pak Milan Sitnianský,třetí Erik Provazník, čtvrtý Tomáš Trávníček, pátý Benjamin Ónodi. Tomáš do jízd nenastoupil.

    Po pádech v motokrosových závodech, které v poslední době trápily Erika Provazníka, jsme doufali, že smůla byla prolomena. Ale ne tak docela. V první jízdě odstartoval Erik jako první. V zatáčce se však potkal s Pavlem Kejmarem, a když chtěl Erik zabránit kontaktu, motorka se naklonila a Erik už jel přes celý asfalt. Bohužel křižoval cestu celému startovnímu roštu jezdců a pár motorek do něj narazilo. Erik naštěstí ihned vstal a začal boj. Když už se dotáhl do první půlky závodního pole, zašlápl si motorku v terénu. I tak nakonec dojel jako třetí, což byl po tom všem úžasný výsledek.


      Před startem druhé jízdy se neskutečně rozpršelo. Došlo i na hlasování zda jet závod s terénem nebo bez. Jezdci si vybrali variantu s terénem. Erik i v této jízdě výborně odstartoval a jel na druhém místě za Pavlem Kejmarem, třetí byl Milan Sitnianský. Celý závod se Milan snažil Erika předjet, ale ten si ho hlídal. Ke konci závodu Milan zvolnil, zřejmě kvůli brýlím, které Milan většinu závodu postrádal. Erik si tak s náskokem dojel pro druhé místo. Celkově tedy Erik vybojoval 2. místo, což je v Supermotu tento rok to nejlepší.     

    Našim jezdcům moc gratulujeme, děkujeme za reprezentaci týmu a za statečnost při boji s blátem a deštěm :-)

 

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz