Soustředění REGION RACING probudilo rychnovskou dráhu

21.09.2022 20:37

    Přinášíme Vám ohlédnutí za uplynulým víkendem, kdy se konalo soustředění REGION RACING teamu, a to na trati v Rychnově nad Kněžnou. V článku se dočteš o průběhu celé akce a najdeš tam i spoustu fotek!

    Jak naše myšlenka vůbec začala? Po velmi vydařených, ale i nákladných akcích jsem já (Erik) začal přemýšlet stylem, že někdy méně přinese více. A vydařilo se!

    Dráha za 100 tisíc, 55 přihlášených, 3 trenéři a strava pro 120 osob = nervový kolaps na cestě. V Rychnově jsem si zvolnil, měl jsem přihlášených 14 lidí na sobotu a 8 dětí na neděli. Vše bylo zvladatelné, na pohodu a v rodinném kruhu. Moc mě překvapil i zájem samotného majitele Ing. Miloše Michela, který nejenže akci povolil, ale dokonce i sledoval. A dokázali jsme ho naplnit emocemi, které doufejme povedou k vrácení života na rychnovskou dráhu. A teď dost povídání a přečtěte si, jak naše soustředění probíhalo.

    Svěřenci začali najíždět v pátek od 14 hodin (a to tak jak měli). Závod motokár byl vypsán až na 17. hodinu, tím jsme dostali prostor na moderní a velmi užitečný trackwalk. Dráhu jsme obešli celou dokola včetně kopců a svým svěřencům jsem předal cenné rady a informace o detailu a profilu dráhy. Uteklo to jako voda, pár dotazů a připomínek a najednou sedíme v motokáře. Jelo nás 18! Úplná pecka, závod na rychlé kolo. Rozdělil jsem svěřence na 3 skupiny po šesti, aby měli na dráze prostor. Traťový komisař Zdeněk Veselý správně rozhodl o udělení cen juniorům. Dospělí bejci se rádi vzdali cen ku prospěchu mladší generace. Mezi mladými to nandal všem Matěj Kokeš (supermoto závodník). Velké bejky vyhrál náš Erik. Je tedy zřejmé, že supermoto rideři vědí, jak na stopu. Dojeli jsme, vyhlásili jsme, do baťůžku ručník a plavky a najednou běžíš do bazénu.

    „Trenére, jak je to daleko?“ volali skoro všichni. Zvědaví byli ti malí, kulatí, ale ptali se i ti ve formě. Asi pro jistotu?! Řekl jsem jim asi okolo 15 km a někdo mi to i věřil. Když jsme doběhli 2,5 km z tratě na bazén, měli toho všichni tak akorát. Běželo se totiž do kopce. V bazéně nás bylo dohromady 16, a tak na recepci málem dostali infarkt. „Vy nemáte dráhu zamluvenou?“ ptala se nešťastně provozní. Neměli jsme. Nakonec vše dobře dopadlo, obsadili jsme 2 plavecké dráhy. Vzhledem k našemu plavání a cákání (pokus o to něco zaplavat) si k nám nikdo netroufl vlézt. Známí příchozí tvrdili, že jsme byli slyšet až venku. Neslevil jsme jim ani metr a museli ten dobrý kiláček naplavat. Kdo měl splněno, šel do sauny. Sauna byla jako vždy boží! Relax, teplo, regenerace a nahota (i některých žen), nic nám tam zkrátka nechybělo (viď Oťas hahaha). Vyšlo nám to krásně na poctivých 2 x 15 minut ve finské sauně. V sauně byli nejistí, ptali se: „Trenére to poběžíme i zpátky?“ Dostali odpověď státního trenéra: „To víííííš.“ Vylezli z bazénu a tam čekali 3 taxíky, díky TAXIŠkop. Měli docela radost. V areálu na nás čekala grilovaná kýta a bar s Dášou, která nás hostila. Vydrželi jsme asi do půlnoci.

    Přišla sobota a ranní běh. „Trenére, kam poběžíme?“ ptali se všichni. "No do bazénu a zpátky". Vzhledem k náročnému celodennímu programu jsme dali lehčí výklus. Následovala dynamická rozcvička, kroutili se jak hadi. Další na pořadí byla snídaně v hotelovém stylu se vším a s výhledem na motokrosovou trať. Moc jsme si jí užili. Na motorky se těšil každý. Volný trénink měla každá skupina po 20-ti minutách. Pak se šlo na úseky s plnou nádrží. Na dráze jsme byli 1 h 40 min a drtili jsme jednotlivé sekce. Vysílení, unavení jsme se vrátili do depa téměř až na 12. hodinu. Dáši oběd nám energii vrátil a mohlo se v 13:00 pokračovat, starty a pyramida. Jelo se rychle, ale bezpečně. Tato procedura trvala skoro až do 14 hodin. Od 15 hodin jsme měli trénovat další úseky, to nám ale už překazil déšť. Nakonec jsme udělali pouze open pitline ( to už bylo na blátě) s těmi nejodvážnějšími. Konec dne byl zakončen řádným statickým strečinkem. Lidé se mi vyměnili. Velcí odjeli a malí začali najíždět.

    Začala neděle s těmi nejmladšími. Šli jsme do toho formou hry. Rozcvička s balonem, začátek na asfaltu. Ano, na asfaltu s kroskami. Odpolední pokračování na blátě. Trať ještě blátivá byla, ale nikdo se nepo.... a všichni trénovali. Celý den nás déšť pronásledoval a já musel vybírat chvilky, kdy neprší a využít je k rozvoji technických dovedností jezdců. Po skončení se motocykly umyly v nedaleké externí myčce, takže na tom vydělalo i okolí :) Mlaďáci toho nemají nikdy dost, logicky jsme museli ještě na motokáry.

    Závěrem bych chtěl všem poděkovat, byli jste úžasní!!!


Text: tým RR

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz