Sportovní výživa, aneb REGION RACING doporučuje

23.03.2021 11:38

    Když chcete své milované motorce zvýšit výkon, nalijete do ní to nejlepší co můžete. A co děláte pro svoje tělo? Více v článku.

    V předchozích článcích jsme se dozvěděli, jak moc je motokros náročný sport. Jako jezdci děláte pro svoje motorky to nejlepší - tankujete co nejlepší benzín, dáváte ten nejlepší olej a tak dále. Pro zvýšení výkonu motorky jde udělat spoustu věcí. Jenže tento sport není přece jen o motorce. Jde převážně také o fyzickou připravenost jezdce a ať chceme nebo ne, to jde ruku v ruce se správnou výživou. Jezdec, který se bude tlačit jen rohlíkama, vlašákem z kauflandu a zapíjet do bude coca-colou...joo, tak ten to daleko nedotáhne. Dřív nebo později mu dá tělo jasnou stopku. A proto se dnes zaměříme na výživu. Velmi důležitý je příjem všech makroživin - tj. bílkoviny, sacharidy, tuky.

    Bílkovina je základní stavební kámen každé buňky v našem těle. Právě bílkoviny dodávají tělu pocit sytosti a proto by měli být obsaženy v každém jídle. Pokud je jídlo založené jen na sacharidech, budete mít jisto jistě velmi brzy hlad. U vytrvalostních sportovců se obecně říká, že bílkoviny by měli zaujímat 12-15% příjmu.
    Sacharidy jsou náš motor, bez nich to nejde, je to přísun energie. U vytrvalostních sportovců - což motokros bezpochyby je, obsahují v jídelníčku velmi podstatnou část - cca 55-60%. 
    Protože sacharidové zásoby vyčerpáte při tréninku velmi brzy, přichází na řadu tuky. A to je ten důvod, proč jsou v našem jídelníčku velmi důležité a často opomíjené. Tuky by měli obsahovat cca 30% jídelníčku. 

    Co se však velmi často opomíjí jsou mikroživivy. Je hezké přijímat správný poměr bílkovin, sacharidů, tuků - ale když budete špatně trávit, je vám to k ničemu. Na mikroživiny se nesmí zapomínat. Proto jsme pro vás připravili takový malý seznam výživových doplňků, které pro naše silově-vytrvalostí sportovce doporučujeme.

    Máme velkou radost z nové spolupráce se společností Dafit s.r.o., kde si naši jezdci mohou vybrat produkty, které potřebují, které jim vyhovují a které je dostanou o level výš v jejich sportovních výkonech. Bez doplňků už to dnes prostě nejde. :-)

    Veškeré námi doporučované produkty naleznete v přiloženém PDF souboru. Ke každému produktu je nakolik slov našich dodavatelů, někde sem tam možná i náš poznatek. :-) - www.dafit.cz a www.nutrend.cz

    Dozvíte se třeba o regeneračním proteinovém produktu "Hero" od značky Extrifit, který je absolutní špičkou na trhu. Dále si můžete přečíst o energetickém gelu "Express energy", který vám dodá energii až na 1,5 hodiny! Nebo komplex vitamínů "V52", díky kterému se cítíte po celý den příjemně nabuzení. V motokrosu jsou velmi zatěžované klouby a pohybový aparát - najdete tu tedy i kloubní výživu. A kdo v karanténě přibral nějaké to "kilíčko" navíc a chce se ho zbavit, můžeže si přečíst i o super spalovačích tuku. Zkrátka, dozvíte se spoustu nových informací a třeba se v tom velmi nasyceném trhu výživových doplňků alespoň malinko víc zorientujete.

    Pro naše jezdce - objednávejte u naší asistentky týmu. A pro vás ostatní, šup šup na stránky www.dafit.cz a www.nutrend.cz  :-)

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz