Správná údržba motorky může zajistit holeshot

07.04.2022 08:52

    Mates Bock závodil na Motocross cupu v Benátkách nad Jizerou. V druhé jízdě si vybojoval holeshot. Co za tím stálo? Správná údržba motorky nebo prostě jen dobrá reakce? Přečti si v článku.

Jezdec: Matěj Bock

Datum závodu :

26. 3. 2022

Název podniku :

Motocross cup – Benátky nad Jizerou

Kategorie :

Hobby MX1

Celkové umístění: 

4. místo

 

    Počasí v den závodu bylo luxusní. Teplo, svítilo sluníčko a vše nasvědčovalo tomu, že si užijeme parádní závodní den. Po projití a zhodnocení stavu trati už moje pocity tak pozitivní nebyli. Celý trénink jsem se seznamoval s tratí a snažil se chytnout tempo, což se mi úplně nepovedlo.
    Po kvalifikaci, která probíhala se startem, jsem si však spravil chuť, seznámil se s tratí a z mého pohledu jsem zajel potěšující výsledek. V tu chvíli se mi změnil průběh celého dne.
    Do první jízdy jsem vystartoval asi na 6. místě, po první zatáčce už jsem se přesunul na místo třetí, které se mi dařilo držet asi půl rozjížďky. Do cíle jsem dovezl páté místo a vzhledem k postavení jezdců přede mnou jsem byl s výsledkem spokojený…..
    Nicméně, bylo nutné ještě výsledek zlepšit….. Takže jsem zapracoval na technice v depu….přetryskoval karburátor, benzín dal do stínu, ocelákem líznul řetěz a sprejem mu dodal nový lesk. Však tyto cenné zkušenosti z mé branže se proměnili ve velký úspěch. Technika nezklamala a diváci mohli sledovat můj bravurní start. V druhé jízdě holeshot jak kráva a jedno kolo jsem si soupeře pěkně povodil. (Tu údržbu motorky berme trochu s nadsázkou. Prostě se mi ten start jen povedl a měl jsem dobrou reakci.) Síly mi stačily, ale jezdci za mnou byli rychlejší, takže postupem rozjížďky jsem se propadl na čtvrté místo, na kterém jsem jízdu také zakončil.
    I přes nervozitu z prvních závodů a lehké obavy, závody hodnotím kladně a s výsledkem jsem byl nadmíru spokojený.
    Děkuji za cenné rady našemu trenérovi, Michalovi Votroubkovi. Děkuji svojí rodině za podporu.

Text: Matěj Bock

1. místo: Jarda Krtek Chromý
2. místo: Míla Uhlíř (REGION RACING)
3. místo: Jan Rieger

Fotogalerie: Správná údržba motorky může zajistit holeshot

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz