Stopa REGIONu na MMČR družstev

20.10.2022 19:17

    Původně vyrazil Martin Pácha na vložený hobby závod, který měl být součástí mistrovství republiky družstev v Dalečíně. Všechno ale nakonec dopadlo úplně jinak. Přečti si článek a dozvíš se, jak se to vlastně nakonec celé vyvinulo.

Jezdec: Martin Pácha

Datum závodu :

9. 10. 2022

Název podniku :

MMČR družstev
Dalečín I

Kategorie :

MX3

Celkové umístění: 

16. místo (tým AČR 2)

 

    9. října se v na dalečínské jedničce pořádaly družstva, v rámci kterých se měl jet i vložený hobby závod. Neváhali jsme a po Meteorit cupu v Dolních Heřmanicích vyrazili právě i do Dalečína.

Původně šlo o to, aby si hobbíci vyzkoušeli atmosféru mistrovského depa. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak... Vzhledem k velmi nízké účasti (což bylo zapříčiněno pravděpodobně malou medializací), organizátoři vymysleli, že právě tři zúčastnění jezdci vytvoří také své vlastní družstvo a zapojí se do závodů s ostatními.

    Následovala tedy trocha chaosu a rychlé přelepování číselných tabulek. Jelikož měl jeden jezdec čtyřipade a ostatní dva měli dvěpade, mohli se normálně zúčastnit a konkrétně Martin "reprezentoval" daný tým v kategorii MX3.
     Trénink proběhl v pohodě, ale prý už to bylo moc dlouhý a po dvaceti minutách jízdy se Martin lehce vyčerpaný vrátil do depa. Kvalifikace se jela formou závodu a trvala 15' + 2 kola. Po špatném startu, kdy vyjížděl z posledního místa, to byl celou dobu boj o pozici s Bárou Laňkovou. Když už se jí lepil na zadní blatník, nejrychlejší jezdci jim začali dávat kolo. Martin ve snaze se jim uhnout zpomalil a Bára se mu vzdálila. Kolem šachovnice tedy projížděl na posledním místě.

    Závodní rozjížďky byly vypsané na 25' + 2 kola. V první jízdě startovali spolu s kategorií MX2. Martin odstartoval dost podobně jako v kvaldě. Poté chvíli udržoval určité tempo, pak ale lehce zpomalil. Když byli za půlkou jízdy, jakoby chytil druhý dech a zase znovu zabral. Tento den ho ztvrdlé ruce netrápily, a proto tedy mohl jet tak, jak alespoň trochu chtěl. Cílem projížděl na 30. místě.

    Mezi další jízdou měli jezdci jen hodinu pauzy, což je vážně málo po strávených 30ti minutách na trati. V druhé jízdě startoval spolu s nejsilnější kategorií MX1. Tady už odstartoval o něco líp, kdy za sebou pár závodníků držel. Po deseti minutách jim však podlehl a posunul se na předposlední pozici. Pak ale přišla 12. minuta, kdy v zadní sekci tratě nedokončil proskakovák a při tom mu někdo trefil kyvku. Martinovi se naštěstí nic nestalo, ale odnesla to motorka a k tomu není co dodat. Urval se řetěz. Rozjížďku tedy nedokončil a předčasně z ní byl nucen odstoupit.

    Víc už asi nemá ani smysl psát. V poslední době se nám lepí smůla na paty. Když už netvrdnou ruce a Martin vydrží celou rozjížďku jet, stane se tohle. Emoce jsou silná věc a věřte mi, že mě se celá tahle situace také velice dotýká. Nechceš prostě vidět a zažívat neúspěch a smůlu někoho, koho máš takhle vážně moc rád... No nic. Jednalo se pravděpodobně o Martinův poslední závod sezóny. Nezbývá tedy nic jiného než se teď trochu z toho všeho oklepat a s vírou lepších zítřků připravovat všechno na příští sezónu.

 

Text: Vendula Štěpánková (přítelkyně)

1. místo: Osička MX Team
2. místo: KRTZ Motorsport
3. místo: MTX racing team

 

Fotogalerie: Stopa REGIONu na MMČR družstev

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz