Straka bojoval nejen se soupeři, ale i sám se sebou

07.10.2021 17:37

    Na Chalupa cupu závodil i jezdec Adam Straka. Na závody odjížděl nachlazený a v první rozjížďce ho trápily ztvrdlé ruce, i tak zvládl bojovat o přední příčky. Více se můžeš dočíst v článku.

 

jezdec: Adam Straka

Datum závodu :

18. 9. 2021

Název podniku :

Chalupa Cup - Dalečín

Kategorie :

Open MX2

Celkové umístění: 

5. místo

 

    Adam se na závody do Dalečína moc těšil. Zdejší trať má rád. Ale celá tato podzimní část je pro něho nějaká divná. Když už začal po zranění po dvouch měsících konečně jezdit, tak se bezmála 3 týdny potýká s nachlazením. Ještě 2 dny před odjezdem do Dalečína se mu vrátily teploty a rýma neustává. I když by byla postel lepší volba, touha závodit byla ale silnější.
    Trať byla výborně nachystána a v kategorii Open se sešla hvězdná sestava v podání domácích jezdců HT Group Marka Sukupa v MX2 a Jana Wagenknechta v MX1. Tuto kategorii pojede Honza i na MS národů, tak asi dojel potrénovat. Dohromady ve sloučené kategorii nastoupilo 21 jezdců. Ve volném tréninku šetřil Adam síly na dobré zajetí kvalifikace. Do kvaldy Adam vyjel mezi prvními a okamžitě nasadil tempo na zajetí rychlých prvních kol. Kvaldu zajel fantasticky a skončil 5. celkově ( Sukup, Wagenknecht, Sklenář, Gapko, Straka ) a 3. v MX2. První dva jsou o třídu jinde a dali shodně Adamovi 4 vteřiny na kolo, ale od 4. místa bylo 8 jezdců v jedné vteřině! Tedy byl předpoklad, že bude s kým závodit.
    Do první jízdy Adam odstartoval v lepší polovině a celkem rychle se prodral na přední pozice. Bohužel, stejně jako v Pacově mu po 15 minutách jízdy ztvrdly ruce a musel zvolnit. Začal se propadat a jízdu dokončil zklamaný na 11. pozici a celkem na 7. místě ve své kategorii. Nikdy neměl s tímto problém a přikládá to nachlazení a tedy špatnému dýchání a okysličení. Martin Skopal Adamovi mezi jízdami nějakou tajnou mastí promasírovával asi půl hodiny obě předloktí a tvrdil, že bude líp.
    Do druhé jízdy měl obdobný start. Adam se postupně propracoval na přední pozice. Ruce vydržely a po hezké jízdě bez chyb a 25 minutách si dojel do cíle pro 6. pozici a celkově se umístil na 4. místě ve své kategorii. Bojoval o 3. příčku, místy už to vypadalo, že to urve, ale nakonec to neklaplo. I tak byl s jízdou velice spokojený a ze závodu bral celkově 5. místo.
    V následujícím týdnu Adama bohužel žádný trénink nečeká, potřebuje se vyzdravit na nedělní MMČR Juniorů v Pacově. Bude to pro něho poslední závod s juniory. Sice by s nimi mohl ještě dlouhé roky závodit, ale příští sezonu bude Adam nastupovat již v kategorii MX1 na 450 ccm a juniorka je pouze pro MX2. Bohužel příští sezonu na jaře mu bude ještě 16 let, ale výšku a váhu nezastavíš a 250ccm má své limity. Děkujeme Region racing teamu za podporu.

Text: Adam Straka

1. místo: Marek Sukup
2. místo: Viktor Sklenář
3. místo: Martin Trávníček

 

Fotogalerie: Straka bojoval i sám se sebou

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz