Straka byl z posledního závodu Meteorit Cupu znechucený

04.10.2020 17:20

    Adam Straka měl opět závodní víkend. Po úspěšných závodech v Telči vyrazil na Meteorit Cup do Smrku, nadšený ale nebyl. Více se dozvíte v článku.

 

Datum závodu :

20.9.2020

Název podniku :

Meteorit Cup – Smrk

Kategorie :

Hobby MX2

Celkové umístění: 

2. místo

 

    Meteorit cup ve Smrku byl posledním závodem letošní sezóny tohoto seriálu. Bohužel, i přes to, že tamní trať je vždy skvěle připravená, na závod se sjelo pouze 140 motorek a bylo nutné sloučit některé kategorie, Hobby MX1 a Hobby MX2 jeli společně. Kvalifikace se Adamovi vydařila, vyhrál jak ve své třídě, tak i celkově ve spojených kategoriích. V první jízdě Adam předvedl holeshot a následně také bezchybnou jízdu, což mu zaručilo první místo. Bohužel, druhá jízda už tak veselá nebyla. Vše začalo tím, že se startérovi závodu nepodařilo na první pokus položit startovací rošt a několik jezdců se pověsilo do brán. To se však stává a za vinu to startérovi nikdo nedává, nicméně problém nastal ve chvíli, kdy pořadatel závodu i přes nátlak přihlížejících, aby byl start opakován, tak neučinil.

    „Jak s tím houpnul, 6 jezdců se pověsilo do brán. Rakušan Spiess byl dokonce tak rychlý, že bránu otočil ve směru jízdy do tratě a odjel, což je v regulích našeho sportu na okamžitou diskvalifikaci. Byl výrazně za polovinou startovní roviny, když se podařilo brány položit. Adam byl mezi těmi, co se chytili do brány“ vyjádřili se k situaci Strakovi.

    Ještě několik kol tlačili přihlížející závodu na pořadatele, aby start opravdu zopakoval, však bez úspěchu. Adam každé kolo dotahoval na vedoucího jezdce Spiesse, bohužel stíhací jízda znamenala spoustu chyb a Adam upadl.

    „Při snaze rychle opustit trať ho jeden z jezdců trefil motorkou přímo do hlavy a poroučel se k zemi znovu. Celou situaci zachránil Standa Nováček, který už by se nedokázal ležícímu Adamovi vyhnout, strhl motorku mimo a sám upadl a připravil se o umístění. Stando, děkujeme“ řekli Strakovi.

    Adam se ale nevzdal, šlo přece jen o získání bodů v celkovém hodnocení seriálu, naskočil na motorku a do cíle nakonec dojel na 5. místě. Celkově se umístil na 2. místě.

    „Možná by dojel i lépe, nebýt zkrácení doby rozjížďky, což se děje už roky v tomto seriálu, také celkem pravidelně. Po závodě musel pro závratě, bolest hlavy a zkreslené vidění vyhledat zdravotníka, odešel s diagnózou lehký otřes mozku. I přes tyto komplikace Adam obsadil celkově 2 místo.“

    Adam byl z organizace závodu tak znechucený, že ani nechtěl jít na slavnostní vyhlášení a chtěl okamžitě odjet domů. S ohledem na své spolubojovníky se ale na stupně vítězů přece jen postavil. Odměnou pro Adama byla celková výhra seriálu Meteorit Cup 2020 v kategorii Hobby MX2!

 

1. místo: Alexander Spiess (A)

2. místo: Adam Straka (REGION RACING s.r.o.)

3. místo: Stanislav Nováček

Fotogalerie: Straka byl z posledního závodu Meteorit Cupu znechucený

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz