Straka se vrátil ke svým motokrosovým kořenům

26.09.2020 12:17

    Dyjické mosty - Telč. Tak tady se nachází trať, kde Adam Straka před osmi lety začínal s motokrosem a teď, po dlouhých letech, tam vyrazil závodit! Jak se mu dařilo? Dozvíš se v článku.

Datum závodu :

19.9.2020

Název podniku :

Volný závod Dyjické Mosty – Telč

Kategorie :

Open

Celkové umístění: 

3. místo

 

   "Adam se zúčastnil téměř domácího volného závodu pořádaného nadšenci, kteří se snaží vrátit kdysi velice populární trať na Dyjických mostech znovu do povědomí jezdců. A nutno dodat, že se jim to náramně daří. I my jsme zde s motokrosem před 8 lety začínali a nebýt této 6km dlouhé, dostupné tratě asi bychom nikdy nezačali a máme k ní velice osobní vztah. Závody byly vyhlášeny dva týdny před jejich uskutečněním s nutností registrace předem a týden před závody měli naplněno s ohledem na propustnost tratě a registrace pozastavili. Závodů se zúčastnilo 130 jezdců a kdyby propustnost dovolila, tak jich bylo snad 200. Trať byla fantasticky nachystána, zázemí ve smyslu občerstvení fungovalo už od pátečního odpoledne. Byli jsme překvapeni obrovským zájmem ze strany diváků. Je vidět, že v tomto regionu je podnik tohoto typu vzácností a velkým lákadlem. Vše fungovalo jako po másle a to myslím i díky Víťi Chalupy, který pomáhal s organizací.
    K závodu. Adam se přihlásil do kategorie Open. Na startu do roštů pro 20 motorek se postavilo 15 jezdců. Tedy by se dalo říct, že téměř plný žebřík. Adam měl dobrý první start, postavil se na vnitřní stranu a vypálil hned za Jirkou Matějcem (ano, i takovýto borci dorazili závodit do Telče). Do poloviny závodu se držel na druhém místě, než ho udolal Adam Dobeš a v takovémto pořadí dojeli i do cíle.
    Do druhé jízdy se postavil o bránu vedle, kde byla šikmá drážka. Stoupl si vedle ní, ale bohužel, jak padl žebřík, tak se mu do ní svezlo kolo a musel zaklapnout. Na holeshotu už ale bylo na vnitřku plno a odjížděl z něj ve druhé polovině startovního pole. V závodě zabral a brzo se dotáhl na Adama Dobeše. Jel výrazně rychleji, ale druhé jízdy byly bohužel kráceny z důvodu zdržení se sanitami v předchozích kategoriích. Nebyl tedy prostor zabojovat o druhou pozici. V cíli tedy opět trojka. V každém případě spokojenost s ohledem na jména před ním.
    Dnes nebudeme děkovat REGION RACINGU za podporu, snad nám odpustí :-) Dnes budeme DĚKOVAT POŘADATELŮM. Zaslouží si obrovský dík za snahu a nadšení s jakým na profi úrovni tyto závody zorganizovali a jak se snaží Dyjické mosty vrátit tam, kam patří a vždy patřili. Ještě jednou díky!!!!" řekli o závodu Strakovi.

1. místo: Jiří Matějec

2. místo: Adam Dobeš

3. místo: Adam Straka

Fotogalerie: Straka se vrátil ke svým motokrosovým kořenům

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz