Straka v nabité konkurenci

27.05.2022 07:34

    Adam Straka závodil na Meteorit cupu v Opatově u Svitav. Spolu s ním tam ale vyrazilo i spousta rychlých jezdců. Adam i přes nějaké komplikace bojoval a dokázal se držet na čele. V článku se dočteš, jak celý závodní den probíhal.

Jezdec: Adam Straka

Datum závodu :

15. 5. 2022

Název podniku :

Meteorit cup - Opatov u Svitav

Kategorie :

Open MX1

Celkové umístění: 

5. místo

 

Na další závody jsme vyrazili do Opatova, kde je každý závod malým motokrosovým svátkem. Ten pohled na nádhernou trať a skvělé zázemí doplněné snahou opatovských vše zajistit prostě nezevšední. K tomu luxusně vysečené zatravněné depo, a navíc krásné počasí. Prostě víkend, jak má být.

    Trať se zdála být připravená, v sobotu večer se ještě dokropovalo. Bohužel, jak se druhý den ukázalo, nakypřeno bylo tak do 5 cm a už ve volných trénincích se neskutečně prášilo. Hobíci, kteří vyjeli jako první, měli jako jediní možnost svést se po kvalitním povrchu, dále už to byla tragédie. Za celý den se nevyjela jediná kolej, byla to spíše plochá dráha. Začínám se přiklánět k názoru, že tratě se už připravují jen v rámci finančního limitu, který si promotér stanoví, jinak to není možné. Opatov byl vždy připraven nádherně a ne takto. Jen se bojím, že si na to budeme muset zvyknout.
    Závodu se zúčastnilo rovných 200 motorek. V kategorii Open jich bylo 30 a nebyli sloučeni s žádnou jinou kategorií. Účast a konkurence byla silná a na bednu to dnes rozhodně nevypadalo, čemuž napovídala i kvalifikace, kde Adam skončil na 6. místě celkově a na 5. ve své MX1. Na rozjížďky se ale Adam moc těšil a doufal, že se tak o dvě pozice posune. Kvalifikační rozdíl byl v setinách a šance tady tedy byla.
    Pořadatel ale přišel s nápadem před Openama pokropit. Poslal tedy kluky z předstartovního zpět do depa a tu na beton uježděnou plochou dráhu 30 min důkladně proléval. Naprosto dokonalé a bezpečné pro kategorii, kde se moc neubírá. Následovala zaváděčka a padolo se už v ní :-) :-). Adam do závodu odstartoval na 5.-6. pozici. Bohužel v jedné z vraceček na nájezd na odskok před Adamem upadl jezdec. Než se vymotali, odjížděl Adam poslední. Tedy před těmi, kteří popadali předtím. Jízda to byla jako na ledu. Padalo se dál. Naprosto pokažená rozjížďka. Celá špice na tento neuvážený pořadatelský krok nadávala. Adam zabral a dokončil 13. celkově a 9. v MX1.
    Do druhé jízdy už se jelo na suchu. Adam skvěle odstartoval a utrhl Holeshot. Ještě v prvním kole ho předjel Procházka a v druhém Matějec. Tito dva jsou jinde, ještě se je co učit.  Adam neodolal ani tlaku Šturmy, který ho předjel, ale nepoodjel. Celých 20 minut na Adama tlačil pátý Klejch. Adam si udržoval celou dobu bezpečný odstup cca 20 metrů a hlídal si pozici. Blížil se konec a začali se předjíždět okolečkáři. Bohužel v posledním kole dojeli jednoho teamového kolegu, který se ne a ne uhnout. Adam si málem vykřičel hlasivky a toto předjetí stálo Adama pozici a do cíle si dojel pro bohužel až 5. místo jak celkově, tak ve své kategorii. Mohl být 4., ale nevadí, v celkovém výsledku by nám to stejně nepomohlo.
    Závody jsme si náramně užili i přes drobné komplikace. Celkově skončil Adam v nabité konkurenci na krásném 5. místě. Jednalo se o Adamův 4. závod na 450 ccm a už si na sebe začínají trochu zvykat :-). Region Racing teamu děkujeme za podporu a těšíme se na skvělou Dalečínskou jedničku následující týden.

Text: rodina Adama Straky

1. místo: Dominik Procházka
2. místo: Jiří Matějec
3. místo: Jiří Klejch

 

Fotogalerie: Straka v nabité konkurenci

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz