Straka závodil v Opatově na Meteorit cupu

15.07.2021 13:27

    Adam Straka závodil na Meteorit cupu v Opatově. Jak se mu dařilo se dozvíš v článku.

jezdec: Adam Straka

Datum závodu :

27.6.2021

Název podniku :

Meteorit cup - Opatov

Kategorie :

Open

Celkové umístění: 

5. místo

 

    Jízda v Opatově je vždy malým motokrosovým svátkem. Kvalita trati, zázemí, připravenost závodů. Původně jsme plánovali sobotní SMS v Horním Újezdě, ale Opatovu prostě nešlo odolat a na dva podniky během jednoho tropického víkendu se nám jednoduše nechtělo. Jen bych v Opatově čekal výrazně vyšší účast jezdců, ale už loňský rok ukázal, že zájem o Meteorit Cup lehce opadá, byť letos je nabídka tratí pro tento seriál výborná. Nižší účast vedla ke sloučení několika kategorií, což má pozitivní vliv na dobu trvání závodu a dodržování naplánovaných časů jednotlivých jízd.
    Adam startoval v kategorii Open MX2, která jede spolu s Open MX1. Na start se tedy postavilo celkem 24 jezdců z toho 13 v kategorii MX2. Časy z kvalifikace ukazovali, že se bude muset hodně závodit. Kvalita jezdců byla hodně vyrovnaná.
    Do první jízdy měl Adam start lehce před půlkou startovního pole. Bohužel při předjíždění jednoho z jezdců zhruba v polovině prvního kola Adam upadl a přišel o několik drahocenných pozic. Musel tedy stahovat. Dál už nechyboval, předjel několik jezdců a první jízdu dokončil na 13. místě celkově a 6. ve své kategorii MX2.
    Do druhé jízdy se mu velice povedl start a na holeshotu byl druhý ze všech. Po závodě to okomentoval, že tomu nemohl další dvě zatáčky ještě uvěřit. První tři kola se pohyboval kolem 5. místa celkově, bohužel při snaze udržet pozici před Víťou Markem lehce odložil motorku v jedné z vraceček. Ani nespadl, hned motorku zvedl, přišel o jedinou pozici a jel dál. Bohužel se mu při pádu zasekla brzdová páka do blástru a nemohl jet, motorka stále brzdila. Musel zastavit a vyrthnout blastr ven. Tímto přišel minimálně o 8 pozic . Začal stahovat, jel bez jediné chyby, předjížděl. Poslední 3 kola si snad 6x vyměnili pozici s Pepou Štachem. Na jejich souboj byla radost se dívat.  Závod dokončil na 11. místě celkově a 7. ve své kategorii.  Celkově závody dokončil ve své kategorii Open MX2 na krásném 5. místě.
    Se závody byl Adam velice spokojen, krásně si zazávodil v kvalitní konkurenci a na výborně připravené trati.
    Děkujeme REGION RACING teamu za podporu a těšíme se na další podnik.

Text: Zdeněk Straka

1. místo: Tomáš Pikart  (CZ)
2. místo: Víťa Marek  (CZ)
3. místo: Gabriel Schütz  (A)

Fotogalerie: Straka závodil v Opatově na Meteorit cupu

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz