Tak jsme to letos odstartovali

28.03.2023 19:37

    Jak lépe se můžete připravit na nadcházející závodní sezónu než pravidelně trénovat a případně se i zúčastnit nějakého motokrosového soustředění. Jedno takové se pod taktovkou REGION RACING teamu uskutečnilo uplynulý víkend na trati v Dolních Heřmanicích. Pojďme si společně připomenout, co všechno zúčastnění jezdci zažili.

SOUSTŘEDĚNÍ LEVEL 1

    Než vůbec cokoli zmíním, je nutné podotknout, že trať v Dolních Heřmanicích byla po celý víkend v dost solidním zápřahu. Právě den před naším soustředěním se zde totiž pořádal volný předsezónní závod, na kterém se i mimo spousty dalších objevilo i pár jezdců REGIONu. Nebylo se čemu divit. Šlo o sponzorovaný závod, kde si jezdci mohli zazávodit i o poměrně vysoké finance. Vzhledem k hojné účasti tedy trať zůstala ve stavu, který si asi každý umí představit. Totálně rozsekaná, nadrážkovaná a celkově rozbitá dráha. Samozřejmě ráno před tréninkem prošla trať lehkou úpravou nejvíce rozbitých úseků. Koleje však byly chtěným prvkem, který měl našim jezdcům sloužit především k tréninku. Na závodech ta trať hold jinak vypadat nebude a jak se říká: "těžko na cvičišti, lehko na bojišti".
 
    Soustředění se konalo v neděli, ale na trať mohli jezdci se svými obytňáky a dodávkami najíždět už den předem. A jak už jsem psala, někteří zde zůstali po zmíněných sobotních závodech. Na jezdce čekal podvečerní track walk s trenéry a společná grilovačka. Pak už hurá na kutě a pořádně se vyspat na celodenní tréninkový den.
 
    Ráno se všichni probrali do sluncem zalitého depa a všechno vypadalo na idilku. Počasí si ale se všemi zúčastněnými pěkně pohrávalo. Vesta nebo mikina se staly povinnou výbavou a do toho se přidal ještě vítr. Samozřejmě mohlo být (jako vždycky) hůř, hlavně že nepršelo. I když nakonec ... ale nepředbíhejme.
 
    Po klasické ranní rozehřívací rozcvičce se jezdci pomalu začali oblékat a chystat svoje stroje. Všichni byli dle výkonnosti rozděleni do dvou skupin a první na trať vyrazila skupinka A. Po 30ti minutách je vystřídalo "Béčko" a tím si všichni odbyli trénink. Následovala krátká pauza, po které se jezdci vrhli na úseky. Michal Vitroubek si pod svá křídla vzal "Áčko" a Erik Provazník "Béčko". Společně si ukazovali a vysvětlovali techniku jízdy na určitých místech trati. Trenéři pečlivě sledovali každého pilota a případně se snažili popsat problém, kde třeba dělají chybu a čeho by bylo dobré se vyvarovat. A takhle to celé pokračovalo až do oběda.
 
    Po vydatném obědě se obě skupiny opět pustili do úseků. Tentokrát však došlo k výměně trenérů, aby nikdo o nic nepřišel. Po další kratší přestávce se všichni společně přesunuli na místní startovní rovinku. Nejprve si po pár jezdcích zkoušeli rychlost reakce na spadnutí kamene. Později už se ale postavili i na startovní rošt a osvojovali si tu pravou realitu. Po spadnutí žebříku vždy následovalo jedno rychlé kolo, a poté se zase vraceli zpátky. Celý tento proces si mohli zopakovat nesčetněkrát dle svého uvážení. A znovu přišla krátká pauza na doplnění paliva nejen motorek, ale i jezdců. To ale z ničeho nic začalo lehce poprchávat, což některé piloty po celodenním ježdění nadobro odradilo a raději odjížděli ke svým domovům. Ti ostatní se v jarním deštíčku pustili do boje. Následoval totiž start a k tomu tři rychlá kola. Opět zde byla možnost si to celé zopakovat, a to hned třikrát. 
 
    Pak už se jen všichni převlékli, posbírali a zabalili svoje věci, rozloučili se a unavení zamířili domů. Jednalo se zase o další fajn akci a my doufáme, že si to všichni zúčastnění užili a načerpali co nejvíce informací, aby se mohli v nadcházející sezóně ukázat v tom nejlepším světle. Sezóna je totiž doslova za dveřmi!
 
Text: Vendula Štěpánková

 

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz