TISKOVÁ INFORMACE IM ČR MX CAMS 2014 2.4.2014

07.04.2014 18:44

    Opravdu jen pro krosový sport zapálené srdce může překonávat problémy, které se často sbíhají ze všech stran. Letos jim bohužel opět dominuje všemi pády skloňovaná ekonomická krize, nutící šetřit, kde se dá. A přesto se znovu pod záštitou národní motocyklové autority ČESKOMORAVSKÁ ASOCIACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU (CAMS), ve spolupráci s tradičními pořadatelskými subjekty, daří domácí projekt motokrosového mistrovství České republiky nejen realizovat, ale v řadě oblastí ještě zkvalitnit. Prezident CAMS Karel Abraham k tomu říká: „I když současná situace není snadná, snažíme se podpořit především pořadatele a motokrosové jezdce, kteří spolu se svými týmy a partnery nesou na bedrech nejcitelnější finanční zátěž“. V Třemošnici startuje motokrosové mistrovství na domácí poměry nezvykle brzy, již první dubnový víkend a přivítáme zde v pěti závodních třídách to nejlepší z domácí MX scény –motokrosový potěr ve třídě 65 ccm, budoucnost tohoto sportu ve třídě 85 ccm, nadějné domácí jezdce Junior, mladé motokrosaře ve třídě MX2 a výkvět současného motokrosu ve třídě OPEN.

TISKOVÁ INFORMACE IM ČR MX CAMS 2014

    O start v Třemošnici je mezi českými jezdci nebývalý zájem. Není se co divit, vždyť po zimní spíše fyzické přípravě a březnovém tréninkovém ježdění je zde skutečně první velký závod letošní motokrosové sezóny. Pořadatelé proto očekávají skutečně hojnou jezdeckou účast kolem 160 jezdců. Každý z nich přijede se snahou zúročit dosavadní přípravu a vyzkoušet novou techniku. Hodně mladých jezdců tříd 65 ccm a 85 ccm také přešlo o stupínek výše a čeká je seznamování s novými stroji i soupeři. To vše rozhodně přispěje k mimořádné zajímavosti nedělního třemošnického motokrosu.

    V předběžných startovních listinách figurují téměř všichni přední čeští motokrosaři především ve třídách MX2 a OPEN. V nejsilnější třídě OPEN je ohlášen start zkušených matadorů Jiřího Čepeláka, Petra Bartoše, Martina Žeravy i Michala Kadlečka. V dílčích závodech seriálu by se průběžně měli objevovat i zkušeníMartin Michek s Františkem Smolou, kteří však svou účast musí podřídit i častým zahraničním reprezentačním povinnostem. Svou pozici z celkového loňského pořadí seriálu IM ČR MX budou jistě chtít obhájit mladší jezdci Marek Sukup, Jaromír Romančík a zkušení Petr Stloukal s Michalem Votroubkem. V roli úřadujícího mistra republiky pak do Třemošnice přijíždí agilní jezdec známého západočeského HULHO Motocross Teamu Petr SMITKA. jenž bude chtít navázat na své výborné dosavadní výsledky.

    V nejpočetněji obsazované třídě MX2 je v souboji o titul ve hře vždy alespoň deset kvalitních reprezentantů, ke kterým budou letos určitě patřit úřadující republikový mistr Martin KRČ, zkušení jezdci Milan Špičák, Rudolf Weschta, David Kosmák či Tomáš Paul, kterým budou sekundovat i přední junioři Jan Vondrášek a Václav Kovář. Zlepšit své loňské čtvrté místo se chystá i zkušený Jihomoravan Honza Brabec, který se loni velmi úspěšně vrátil k závodění a část své zimní přípravy strávil v USA. Velmi očekávaným bude i start mladého nadějného motokrosaře Jakuba Terešáka, který se coby mistr republiky ve třídě 85 ccm představí poprvé se strojem KTM 125 SX (tento motocykl obdržel jako loňskou vítěznou prémii do roční zápůjčky od CAMS). V nominaci je i zástupkyně „něžného pohlaví“ Barbora Laňková. Zajímavé budou souboje našich jezdců s mladými zahraničními reprezentanty. Silnou sestavu mají letos Slováci v podobě Poláše, Šikyni, Repčáka a T. Kohúta, startovat by v seriálu měli i mladí Rakušané, Poláci či Maďaři.

    V tzv. „dětských“ třídách 65 ccm a 85 ccm je před sezónou těžké hledat jména favoritů, v každé třídě chce vždy všech cca 30 jezdců předvést maximum svého motokrosového kumštu a bojuje se zde skutečně o každou pozici. Ve třídě 85 ccm budou o přední pozice určitě usilovat náš Martin Vondrášek se Slováky Joštem a Antaličem, Poláky Chetnickym a Olszowym. K tomu je potřeba počítat i s mladými předními jezdci loňské nižší třídy 65 ccm J. Wagenknechtem, A. Duškem a především mistrem republiky třídy 65 ccm Radimem Krausem (i ten startuje na novém stroji KTM 85 SX coby loňské vítězné prémii zapůjčené od CAMS). V nejmladší dětské třídě 65 ccm bude jistě „horko“ v boji o stupně vítězů mezi domácí dvojicí Švidra a Příhoda, zajímavostí bude i start Kristýny Tomíškové.

zdroj: motocams.cz

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz