Tři REGIOŇÁCI v německém St. Wendelu - závody SM

27.05.2013 18:23

    Pokud jste si někdo říkal, to je ale hnusné počasí raději bych byl někde jinde, vězte že by jste si pobytem například v Německu moc nepomohli. Další závod německého šampionátu se jel v St. Wendelu. 

    V páteční den příjezdu bylo travnaté depo "nacucané" po předešlých deštích. Vykukující sluníčko všem dávalo naději, že se deštivé předpovědi meteorologů nevyplní. Pěkného podvečerního počasí  využil Zdeněk Mikšovský a Erik Provazník, kteří se po 800km cestě potřebovali protáhnout. Kluci vyrazili na skatepark, který ležel v srdci závodní dráhy. Pokud se chcete pobavit doporučuji krátké video, které najdete pod článkem.  

    Sobotní dopoledne bylo slunečné a všichni se tak vyhřívali na sluníčku, co to jen šlo. Bohužel po poledni přišli mraky a k večeru se přidal studený vítr. Během dne byly na programu tréninky. Na Zdeňka "Mikšu" Mikšovského čekala kvalifikace a první závod. Na Erika Provazníka a Pavla "Kejmi" Kejmara pouze kvalifikace. 

    

    Mikša ve třídě C1 v kvalifikaci zajel jedenácté místo z 29 jezdců. V první jízdě se ve druhé zatáčce po startu elegantně vyhnul kolizi a držel se zuby nehty špičky závodníků. V této jízdě projel cílem jako 6-tý. Kejmi zajel nejlepší kvalifikační čas ve skupině S2 a tedy mu náleželo první místo na startu. Erik z 21 jezdců zajel 13-tý nejrychlejší čas. Po náročném dnu se opět jezdci sešli ve skateparku, kde se odreagovali.

    Nedělní ráno bylo chladné a deštivé. Nikomu se nechtělo ven do počasí, které připomínalo podzim. Ráno každá kategorie odjela Warm-up, ale bez terénu.   I tak se ale odehrálo několik zranění, většinou v cílové rovince. 

    Jako první na řadu přišel Mikša, na kterého čekala druhá runda. Při startu se zřejmě dostal Mikša lehce do kontaktu s jiným závodníkem, bohužel spadl, ale po přejezdu všech motorek vstal a doběhl si pro motorku. Naštěstí pád nepřežil jen rukáv pláštěnky a Mikša tedy mohl bojovat o co nejlepší umístění. Vytáhl se až na 8. místo a až v depu si postěžoval na bolest ruky, která při jízdě nebyla na Mikšovi vidět. Celkově obsadil sedmou příčku.   

    V první rundě si Erik dojel pro 11. místo. Starty nebyly vůbec špatné, ale opatrnost byla na místě. Dráha připomínala bahnité kluziště než závodní dráhu. I když většinu dne propršelo, druhá jízda sedla Erikovi mnohem lépe. Skončil v ní osmý.

    Kejmimu se v první jízdě nepovedl příliš start, ale i tak dojel na třetím místě. Při druhém startu se dostal do kontaktu s Markusem Klassem. Markus náraz do zadní pneu ustál, Kejmi bohužel ne a ještě si odnesl žlutou kartu, kvůli podanému protestu od Klasse. Kejmi dojel na 11. místě.    

    Mikšovi, Kejmimu a Erikovi děkujeme za reprezentaci teamu REGION racing cz.

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz