Upadající Meteorit a létající Straka

19.09.2020 15:18

    Adam Straka závodil na Meteorit Cupu v Dolních Heřmanicích. Bohužel, tohoto podniku se zúčastňuje stále méně a méně jezdců, což si myslíme, že je obrovská škoda. Nicméně, Adam se na start postavil a předvedl velmi pěknou jízdu, pak se teda stala taková menší komplikace, ale.... Více v článku.

    "Adam se vydal na teprve druhý a zároveň předposlední podnik Meteorit Cupu do Dolních Heřmanic. Zkraje to vypadalo, že místo závodů se akce změní na organizovaný trénink. Zájem o tento podnik poslední dobou upadá. Sice z důvodu Corona krize bylo několik podniků zrušených, ale beze snahy je následně nahradit. Zrušení závodů v Dalečíně také popularitě nepřidalo a o seriál o 3 závodech tedy asi moc zájem není. Sice pořadatel slíbil náhradu za zrušený Dalečín, ale osobně tomu nevěříme. Nakonec se sjelo celých 100 motorek ( hodinu před závodem jich bylo pouze 43 !!! ). Ale to úrovni rozjížděk neubralo, protože došlo ke sloučení kategorií a Adam startoval spolu s MX1 a Openama. Celkem tedy na roštu 27 motorek a 20 min+kolo.
    Trať byla od Stupků fantasticky nachystána, všechna čest. Kvalifikaci Adam ve svojí kategorii vyhrál a celkově před sebe pustil jen 3 Openy, tedy celkově kvalifikace 4. Do první rozjížďky měl start někde kolem 7. místa, ale rychle se prodral dopředu a závod dojel tak, jak naznačila kvalifikace, tedy celkově 4, ve své kategorii na 1. místě. Do druhé jízdy měl Adam výborný start, někde kolem 3-4 místa a po třech zatáčkách už jel celkově na 2. místě za vítězem první rozjížďky. Bohužel pořadatel nechal nejen pro mě zcela nepochopitelně uprostřed druhých jízd trať nakropit. Neprášilo se, stav tratě byl stále výborný. Uježděná místa polili vodou a trať klouzala. Po doskoku trojáku a v rychlé táhlé levotočivé zatáčce Adamovi podjelo zadní kolo a odskok už absolvoval po 15-ti metrové jízdě na zádech jen sám bez motorky. Za skokem zůstal ležet a na štěstí na něj nikdo z dalších 25 jezdců neskočil. Zvedl se, vrátil se pro motorku a doháněl z posledního místa. Musím ale dodat, že na podobné scénáře je celkem zvyklý :-) Asi si to sám sobě ordinuje pro větší osobní atraktivitu závodu :-)  Ve své kategorii dokončil ještě na 4. místě. Celkově mu to tedy vyšlo o 1 bod na prvního na pěkné 2.místo. Se závody celkově byl spokojený, pochvaloval si trať i průběh.
    Teamu děkujeme za podporu a těšíme se na další závodní víkend." vyjádřili se k závodu Strakovi.

1. místo: Vojtěch Stodola

2. místo: Adam Straka

3. místo: Standa Nováček

 

Fotogalerie: Upadající Meteorit a létající Straka

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz