V rozpálené Sosnové nenechaly závody nikoho chladným

09.06.2014 10:41

    A je to tu. Léto se zase o chlub přiblížilo a tento víkend to dalo počasí pořádně znát. Na rozpáleném v asfaltu na Autodromu v Sosnové se jel tento víkend již 3. závod seriálu MMČR Mogul Supermoto 2014. 

    Mnoho jezdců se sjelo do depa už v pátek večer. Z týmu REGION racing cz zde nechyběl Slávek Vaňous, Radek Grulich, Lukáš Matěna, Erik Provazník a dokonce se tu objevil i Tomáš Trávníček, který byl v zájmu dění pro okolí.

     Sobotní trénování bylo už od rána únavné. Teplota šplhala stále nahoru a někteří borci si s sebou přivezli nafukovací bazénky, aby se po jízdě měli kde ochladit.

     V neděli jsme už umírali vedrem všichni. Teplota ve stínu v rozpáleném depu se vyšplhala na 36°C, ale zdokumentováno máme jen 35°C.

     V dopoledních kvalifikacích zajeli naši jezdci tyto časy, které rozhodly o jejich umístění na startu. Slávek Vaňous ve třídě Veterán Cup 40+ zajel 2. nejrychlejší čas. Ve třídě S2 patřil druhý čas Radku Grulichovi a šestý čas zajel Lukáš Matěna. V S1 čtvrtý čas zajel Tomáš Trávníček, šestý čas Erik Provazník.

     Slávek Vaňous jel závody jako vždy ze všech našich jezdců nejdříve. V první jízdě se mu povedl start a pohyboval se po startu na druhém místě. Pak se o místo propadl a dojel jako třetí. V druhé jízdě se mu povedlo zajet druhé místo a celkově skončil na 2. místě. I přes pád, který utrpěl dopoledne, vybojoval Slávek bednu.

     V S2 o bednu bojoval Radek Grulich a Lukáš Matěna. Oba měli dobré starty, ale Lukáše v předchozích závodech pronásledovaly technické problémy nebo pády. V první jízdě jako druhý dojel Radek Grulich, Lukáš Matěna dojel jako pátý. V druhé jízdě si oba o pozici pohoršili. Radek vybojoval třetí místo a Lukáš šesté. Celkově se Radek Grulich umístil na 3. místě a Lukáš Matěna na 5. místě.  

     V S1 směřovali všichni zrak na Tomáše Trávníčka, který se opět po pádu v Mýtě posadil na motorku. A Tomáš nezklamal. Jak napsala jeho přítelkyně Míša na Facebooku: „Hlava zůstala doma a jelo srdce, kterému neporučíme“. Tomáš v první jízdě odstartoval jako první. Hned za ním se za ním dotahoval Pavel Kejmar, který po pár kolech Tomáše předjel. Ale to by to nebyl Tomáš, aby ho to nechalo chladným. Pavla pak zase předjel zpět. A první rundu tedy vyhrál.

     Erik startoval ze šesté pozice. Čtvrt závodu měl Erik za sebou Miloslava Řiháka, který se konstantě držel, ale pak polevil a Erik tak získal odstup. Na pátém místě se pohyboval Vít Janoušek, kterého ale Erik bohužel nedojel. V první jízdě dojel tedy na 6. místě.

     V druhé jízdě se povedl start Pavlu Kejmarovi a závod jel stylem start cíl. Tomáš Trávníček jel na druhém místě a takto dojel i do cíle. Erik Provazník se po startu pohyboval čtyři kola na pátém místě. Pak ho ale dojel Bulhar Angel Karanyotov a Erika předjel a skončil opět na 6. místě. Celkově tedy 6. místo.

     Závody to byly opravdu pekelné. Doufejme, že v Chebu, kde se 29. 6. 2014 pojede už 4. závod tohoto seriálu, bude počasí bez deště a vedra.

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz