V Žambereckém kotli se jezdcům REGION racing cz dařilo

16.07.2013 10:14

    Žamberecký kotel patřil v sobotu 13.7. 2013 motokrosovým závodům v rámci seriálu SMS Pardubic. I když páteční deštivé a zamračené počasí nevypadalo příliš optimisticky, sobotní ranní sluníčko bylo pro jezdce příjemným překvapením. Z  trai si ještě dopoledne vozili jezdci malé kupičky bahna, odpoledne byla už trať suchá a pogumovaná.  

    Za team REGION racing cz  do závodu nastoupil Slávek Vaňous (třída Veterán I. a Veterán II.), Erik Provazník (třída OPEN) a Jan Jílek (třída Hobby Open). 

    Jako první nastoupil do závodu Slávek Vaňous, který ve třídě Veterán I. odstartoval na třetím místě, ale během dvou kol se dostal do vedení závodu. Na této pozici se udržel až do konce závodu a tuto rozjížďku tedy vyhrál. Takové štěstí bohužel neměl v první jízdě kategorie Veterán II., kde se dostal do kontaktu s Festou a ještě byl přejet třemi jezdci, kteří už kolizi nemohli zabránit. Slávek ale rychle vstal a v této jízdě dojel na 6. místě. I přes malý otřes mozku, pár pohmožděnin a doporučení do jízd nenastoupit, se Slávek oklepal a nastoupil i do druhých jízd. V druhé jízdy kategorie Veterán I. si dojel pro 4. místo, které mu celkově dalo na 3. místo. Ve třídě Veterán II. se vrátil do formy a v druhé jízdě si dojel pro první místo. A i v této kategorii mu součet bodů přidělil 3. místo. 

    V kategorii Hobby Open předvedl pěkný výsledek i Jan Jílek, kterému u tratě držel palečky jeho syn Vojta. Za prvním Patrikem Plžíkem se Jan Jílek na druhé pozici držel jako klíště. Tato dvojice si najel i mírný náskok oproti ostatním jezdcům. Honza v první i v druhé jízdě dojel čistě na druhém místě. Celkově tedy obsadil 2. místo. 

    Posledním jezdec, který nás reprezentoval byl Erik Provazník, startující v kategorii OPEN spojené s MX2. V první jízdě se Erikovi příliš start nepovedl a v startovním "chumlu" se pohyboval kolem středu. Erik ale nasadil stíhácí jízdu a začal jezdce jednoho po druhém postupně předjíždět. Ke konci první rozjížďky se Erik pohyboval na druhé pozici. Bohužel na vedoucího jezdce Vítězslava Marka nestačil, kvůli konci závodu i jeho mírnému náskoku. Do druhé jízdy nastoupil Erik s optimismem a dobrou náladou. To se mu vyplatilo a odstartoval jako první. Jako první projel i zatáčku po startu a vedl tak závodní pole obou kategorií až do 13 minuty. Bohužel byl předjet Víťou Markem a Erik se tak propadl na 2. místo ve své kategorii a toto místo udržel až do konce závodu. Celkově si připsal 44 bodů a umístil se na 2. pozici. 

      Ke konci bych jen dodala, že závod se obešel bez vážnějšího zranění a Slávkovi bych po tom, co jsem viděla, udělila přízvisko Iron Man :-).

    Jezdcům moc gratulujeme za vynikající výsledky a děkujeme za reprezentaci.    

 

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz