Ve Vysokém Mýtě proběhl vytrvalostní závod na dvě hodiny

25.06.2021 15:13

    Provazník, Zábranský a Hošek. Sestava týmu REGION RACING s.r.o. pro vytrvalostní závod na dvě hodiny, který proběhl ve Vysokém Mýtě pod hlavičkou agentury Motoriders. Tahle akce neměla chybu! Přečti si v článku.

Jezdci: Erik Provazník, David Zábranský, Martin Hošek

Datum závodu :

17.6.2021

Název podniku :

Motoriders Vysoké Mýto

Kategorie :

Vytrvalostní závod

Celkové umístění: 

2. místo

 

    Další akce s Motoriders. Tentokrát jsme ale vyježděný na týden dopředu. Jednalo se o dvouhodinovku závodních týmů. My jsme nastoupili v sestavě já – Erik Provazník, David Zábranský a Martin Hošek za tým REGION RACING s.r.o.
    Start jsem zahájil jako kapitán výpravy, ale zvolil jsem velmi špatnou taktiku, kterou bylo střídání po 12 minutách. Tahle teorie pramenila z toho, že nezničíme přední brzdu a motor nebude mít milion stupňů… Už po prvním střídání se ukázalo, že to byl nesmysl a že nás moje teorie bude stát lepší umístění. Jakmile jsem si to uvědomil, začali jsme intervaly střídání jezdců prodlužovat na 20 i 28 minut. Nakonec jsme skončili na 2. místě a závod jsme si užívali do posledního metru.
    Byla to super akce a já moc děkuju svým týmovým kolegům za skvělý výkon, jeli neskutečně!

Text: Erik Provazník

    Kdybyste to viděli! To bylo zase jednou drama. V dopoledním programu byl trénink, pak se sestavili týmy a přišly na řadu dvě kvalifikace. Na start dvouhodinovky se jezdci stavěli od nejrychlejšího závodníka – a zase to byl Provazník.
    Start vypadal asi takhle: všichni jezdci se i se svými motocykly vyřádkovali na start, předali motorky do rukou svým mechanikům a všichni se vyřádkovali do řady proti motorkám. Na znamení všichni vyběhli ke svým strojům, nastartovali a vyjeli. A pak už to byl jen závod o taktice. My jsme nezvolili ze začátku úplně nejlepší, ale o to větší legrace to pak byla!!! Na trati byl vždy jen jeden jezdec z týmu a předem jsme byli dohodnutí na čase střídání jezdců, kdy jsme vždy kolo před pomyslným „cílem“ ukazovali tabuli s nápisem „1LAP“. To pro jezdce na trati znamenalo, že ještě jedno kolo a je na řadě střídání. V tu chvíli už nastupoval na řadu mecháňa Vítek, který za běhu chytal transpondéry (krabičky na časomíru) a přendával je z motorky na motorku dalšího závodníka z týmu, poplácal ho po zádech a jelo se dál.. střídání všeho všudy na pár vteřin.
    Jenže když jsme to na začátku trošku pokazili s prvním střídáním, musel to pak Provazník dohnat. Na vedoucí tým jsme měli ztrátu 2 kola a do konce celého závodu zbývalo asi 25 minut. Protože nejrychlejším jezdec z týmu byl Provazník, dostal za úkol, že to prostě musí dát. Viděli jsme brutální stíhací jízdu a do teď nechápeme co se na té trati dělo.. osobně si myslím, že Erikovi někdo zalil kafe redbullem, protože ten letěl jak drak! Stáhl vedoucí tým o kolo a půl!!! Celých 25 minut jel totální bomby a nepolevil ani na minutu. Zbytek sestavy týmu jsme stáli u tratě, fandili, psali vzkazy na ukazovací tabuli a málem si ukousali nehty (i ty umělý) z nervozity, jestli to dá nebo nedá. Byla to fakt skvělá podívaná.
    Opět děkujeme agentuře Motoriders za špicový den. Užili jsme si to se vším všudy.

Text: REGION RACING s.r.o.

1. místo: CIGIMOR
2. místo: REGION RACING s.r.o.
3. místo: MORAVA TEAM

Foto: Petr Šedivý Photography

Fotogalerie: Ve Vysokém Mýtě proběhl vytrvalostní závod na dvě hodiny

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz