Vicemistr MMČR SM 2014 S1, Vicemistr MMČR SM 2014 Veterán 40+ a II. Vicemistr MMČR SM 2014 S2 tak těmito tituly se pyšní jezdci z REGION racing cz

30.09.2014 14:13

    Poslední závod seriálu MMČR Supermoto je za námi. Jezdce přivítala v neděli ráno mlha, která posunula celé nedělní dění o hodinu. Jezdce to však z míry nevyvedlo.

    Autodrom Sosnová hostil tento víkend poslední závod seriálu MMČR Supermoto. Kromě Mistra MMČR v třídě S1 jezdce Pavla Kejmara nebylo vůbec rozhodnuto. Sobotního tréninku si jezdci příliš neužili a v neděli ráno se celé závodiště probudilo do husté mlhy a teploty 11°C. Celkově se závody z důvodu bezpečnosti posunuli o hodinu, pak už se naštěstí začalo „prokousávat“ sluníčko, které nepřestalo hřát až do večera.

    Ranní Warm-up se jel bez terénu, kvalifikace už z terénem, což mohlo dělat problém některým jezdcům. Z jezdců týmu REGION racing cz si zde zazávodil Radoslav Grulich (S2), Erik Provazník (S1), Bohuslav Vaňous (Veterán 40+) a Lukáš Matěna (S2). Právě prvním třem jmenovaným šlo o stupně nejvyšší.

    

    V kvalifikaci se jezdci umístili takto: Ve spojené třídě S3 MX + Veterán zajel šestý nejrychlejší čas Slávek Vaňous, ve třídě S2 zajel třetí nejrychlejší čas Radoslav Grulich a pátý čas Lukáš Matěna, ve třídě S1 patřil třetí čas Eriku Provazníkovi.

    První jízdy ve všech kategoriích byly nadupány jezdci. V první jízdě třídy S3 MX + Veterán se Slávku Vaňousovi povedl start a pohyboval se na třetí pozici. Toto místo za Jiřím Lovětínským a Pavlem Kajgrem si Slávek udržel až do konce. V druhé jízdě opět Slávek odstartoval jako třetí, ale během prvního kola se dostal na druhou pozici hned za Jiřího Lovětínského. V obou jízdách skončil Roman Majer st. za Slávkem. Bohužel i tak Slávkovi utekl titul Mistra MMČR Veterán 40+ o tři body. Za tento den si odnesl tak 2. místo z nedělních rozjížděk a za celý seriál titul Vicemistra MMČR SM ve třídě Veterán 40+.  

    Dvacet tři jezdců se sešlo ve třídě S2, kde na startu nechyběl Radek Grulich a Lukáš Matěna. Skvělý start předvedl Radek Grulich, který se po startu pohyboval na druhém místě, Lukáš Matěna na odstartoval jako pátý, ale pomalu se začal propadat a neminul ho pád v terénu a dojel na 10. místě. To Radek celý závod proháněl vedoucího jezdce Matěje Lakomého. Bohužel ho nepředjel a tak měl motivaci do dalšího jízdy. Lukáš Matěna v druhé jízdě odstartoval jako třetí, ale kvůli podhuštěné pneumatice se začal pomalu propadat a dojel na 14. místě. Celkově obsadil 13. místo. Lukáš s výsledkem nebyl spokojen, byly to smolné rozloučení se sezónou. V druhé rozjížďce odstartoval Radek jako druhý a na této pozici dojel až do cíle. Celkově obsadil 2. místo. V rámci seriálu se s 224 body stal II. Vicemistrem MMČR SM 2014 ve třídě S2.

    Poslední dvě rozjížďky čekali i na prestižní kategorii S1. Na startu nechyběl Pavel Kejmar, Milan Sitnianský, Lukáš Ducháček, Erik Provazník nebo Petr Pinc. V první jízdě odstartoval Erik jako třetí, během prvního kola se dostal na druhé místo, vedoucím jezdcem byl Milan Sitnianský. Závod takto pokračoval až do 10 kola, kdy spadl Milan Sitnianský a Erik se tak ocitl na 1. místě. Cílem nakonec jako první projel Pavel Kejmar a hned za ním Erik Provazník. Milan Sitnianský nebyl za svůj výkon obodován a tak podle součtu bodů bylo už jasné, že Vicemistrem MMČR SM 2014 se stal Erik Provazník. Do druhé rozjížďky i přes tento fakt Erik nastoupil a v jízdě bojoval o co nejlepší místo. V druhé jízdě odstartoval Erik jako první a na tomto místě vydržel přes půl závodu, poté byl předjet Pavlem Kejmarem. V tomto pořadí protli cíl. Celkově se Erik umístil na 2. místě. A titul Vicemistra MMČR SM 2014 byl potvrzen.

    Radkovi, Slávkovi, Erikovi a Lukášovi děkujeme za výbornou reprezentaci teamu REGION racing cz a gratulujeme jim k výsledkům, kterých dosáhli v této sezóně. Je tedy škoda, že Lukáš Matěna s aktivním závoděním v disciplíně Supermoto končí, protože i když netrénoval, dokázal zajet slušný výsledek.    

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz