Výsledky týmu v koronavirové sezóně

25.11.2020 21:57

    Letošní sezóna nebyla pro nikoho z nás jednoduchá, i přes to naši jezdci předváděli excelentní výkony! Jak jsme si vedli? Dozvíte se v článku.

    Letošní sezóna nebyla jednoduchá pro nikoho z nás. Všechny závody byly zorganizovány tzv. horkou jehlou, do poslední chvíle se nevědělo jestli se závod pojede či nepojede, jestli bude vládním opatřením zrušený či nikoliv. Sezóna byla zahájena později, než je zvykem a stejně tak byla dříve ukončena.
    Většina našich jezdců odstartovala sezónu závodem v Trutnově, kde se jel Nova motocross cup. Z našich řad se na start postavilo hned 9 jezdců různých kategorií a kubatur – měli jsme zastoupení jak v dětech, tak v kategorii hobby, veterán či licence. A sezóna se rozjela… naši jezdci se zúčastnili dohromady 180 závodů! Byť je to méně, než v letech minulých, i tak je to neuvěřitelné.

    Největší počet podniků odjel Míra Kučera, startoval hned na 20 různých závodech. V rámci tréninku vyrazil na několik volných závodů a hobby cupů, ale jeho prioritou byly převážně Krajské přebory a Mistrovství České Republiky juniorů. Na příští rok má pro nás obrovské překvapení! (Nová motorka a silnější kubatura. Ale tuhle informaci nemáte od nás, takže pšššt!)

    Také Erik Provazník v letošní sezóně předváděl excelentní výkony. Za celou sezónu odjel 9 závodů supermota a 3 závody v motokrosu. V supermotu to znamenalo účast na všech podnicích Mezinárodního mistrovství České Republiky a Mezinárodním Mistrovství Rakouska. S hrdostí Vám můžeme oznámit, že Erik Provazník je vicemistrem České Republiky v supermotu. A aby toho nebylo málo, tak z mistrovství Rakouska se můžeme pyšnit bronzovou medailí. To není tak zlé, ne? Také na Mistrovství Polska jel Erik „sjet“ pár gum a ze závodu ve Slomczynu si přivezl zlato. Co byl ale jeho nejoblíbenější závod? Jednoznačně Hrušovany nad Jevišovkou. To je akce, na kterou se Erik těší celý rok. Vždy to stojí za to a ani letos tomu nebylo jinak. O Hrušovanech si můžete přečíst v článku tady a nebo se mrkněte na video.

    Koho nesmíme opomenout je Šimon Kučeřík. Tenhle kluk dokáže velké věci. Vlastně už dokazuje…. Je to nejmladší účastník Mezinárodního mistrovství České Republiky v Minimoto a do cíle dojet na prvním, druhém nebo třetím místě pro něj není problém. I proto se rozhodl zúčastnit se nejen několika závodů v Itálii, ale hlavně se tam postavil na start Mistrovství Evropy. Ačkoliv měl v první rozjížďce závadu na motorce, v kvalifikaci a druhé rozjížďce se umístil na 5. místě. Šimiho rodina i jeho trenér, Jakub Kornfeil, na něj mohou být právem hrdí. A my jsme taky.

    Největším překvapením letošní sezóny je rozhodně Martin Pácha. No co ten „Piškot“ letos předváděl…to bylo až neuvěřitelné! Co závod, to bedna. Na kluka, co ještě před pár lety nevěděl kde je spojka a jak se řadí (tohle berte s nadsázkou, tak dramatický to nebylo) celkem slušný výkon, nemyslíte? Za nás rozhodně. Martinovou prioritou byl Krajský přebor SMS Pardubice, kde si v kategorii Hobby MX2, v celkovém hodnocení, vyzávodil první místo.

    A bobříka odvahy v letošní sezóně získává Viktor Špaček. Hned na jaře, na tréninku, došel Viktorovi benzín a utrpěl velmi ošklivé zranění ruky. A že prý podle doktorů už nikdy nebude jezdit …. Jasně… Takže Viktor v letošní sezóně startoval na 5 závodech a z jednoho si dokonce přivezl třetí místo. Viktore, před Tebou klobouk dolů!

    O každém jezdci bychom mohli psát slohy a pořád by to bylo málo, jsou skvělí. Všichni si zaslouží speciální poděkování – Míra Kučera (20 závodů), Adam Straka (14 závodů), Šimon Kučeřík (14 závodů), Erik Provazník (12 závodů), Martin Pácha (10 závodů), Martin Stojar (13 závodů), Víťa Fuk (11 závodů), Petr Daňa (9 závodů), Víťa Špaček (8 závodů), Patrik Šponar (8 závodů), Lubomír Hrubý (6 závodů), Štěpán Novotný (6 závodů), Radek Přibyl (6 závodů), Petr Daňa junior (6 závodů), Michal Sejkora (6 závodů), Viktor Špaček (5 závodů), Petr Piňon Žampach (5 závodů), Lukáš Pišl (5 závodů), Jirka Loufek (3 závody), Luboš Krušina (3 závody), Viky Lohniská (3 závody), Tomáš Lipavský (3 závody), Ondřej Kroutil (2 závody), Filip Neuvirt (1 závod), Vendy Štěpánková (1 závod)
    Všem Vám moc děkujeme!!! Děkujeme, že v tuhle nepříznivou dobu táhneme za jeden provaz! Děkujeme za skvělou reprezentaci týmu!

    Speciální poděkováním patří také našim partnerům! Děkujeme, že jste s námi zůstali v době koronavirové a děkujeme, že díky Vám si můžeme plnit sny!

Na kompletní výsledky jezdců se můžete podívat zde.

 

       

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz