Zamávali jsme sezóně 2021

03.11.2021 13:43

   Jak jsme ukončili sezónu 2021? No přece pořádnou dávkou ježdění! Přečti si o naší akci, která se konala na trati v Dolních Heřmanicích.

    Když jsme přemýšleli nad místem, kde uspořádáme rozloučení se sezónou 2021, tak jasnou volbou byla trať v Dolních Heřmanicích. Vojta Stodola, provozovatel tratě, vždy nachystá povrch jak na mistrovství světa. Najít vyhovující datum už tak jednoduché nebylo. Jediný možný termín byl čtvrtek 28.10.2021 – státní svátek. Měli jsme trochu obavu, že spoustu lidí bude mít problém, že druhý den musí do práce. Byli jsme však mile překvapeni, protože se akce zúčastnilo 42 jezdců.

    Jako organizátoři jsme vyrazili do Dolních Heřmanic den předem, abychom připravili vše potřebné, domluvili se s Vojtou na podrobnostech, potkali se s většinou jezdců a mohli si dát první drink na uvolněnou. Nebo spíš na nervy. Já rozhodně na nervy. Řeknu Vám jednu věc. Když chystáte motokrosovou akci a vše je na vašich ramenou, je jasné, že noc předtím se nevyspíte. Jen čučíte do zdi a modlíte se, aby se nikdo následující den nezranil.

    Den D. Poslední „vrkání“ letošního roku. Zahájili jsme ho rozcvičkou a všichni jezdci byli vyhnáni na přejímku (ano, nejlepší nápad je, když se na přejímce sejdou všichni najednou, aby to organizátor neměl šanci stíhat. Díky, šéfe.)  Vyplnili potřebné dokumenty o bezpečnosti, vzali si dárečky od společnosti Dafit.cz a mazali na časomíru pro krabičku. Mohli jsme začít jezdit.
    Dopoledne jezdce čekaly 3 hodiny jízdy rozdělené na seznamovací a měřený trénink. Všichni tedy měli dostatek času si zajezdit, odpočinout si, znovu zajezdit a třeba ještě pokecat s trenéry Michalem Votroubkem a Erikem Provazníkem. Ve 12 hodin byl první ořez grilované kýty. Sešli jsme se u místní hospůdky, Vojta už nám to sázel na talíře a do břicha jsme si cpali libové masíčko. Po obědě bylo na programu superchrono a závodní rozjížďky. Do superchrona nastupovalo 6 nejrychlejších jezdců z kvalifikace a každý měl jedno další rychlé kolo. Podle zajetého času nastupovali na startovní rošt.
    Ostatní jezdci byli dle kvalifikačních časů rozděleni na skupiny A + B. Nejdříve startovala skupina „pomalejších“ jezdců, tedy skupina B a čekalo je 15 minut + 1 kolo. Poté, co všichni projeli cílem si je naši trenéři svolali a závodní jízdu probrali elektronickou tužkou.
    Start skupiny A byl celkem slušný vítr. Kluci to odpálili hned ze začátku a že je čekalo 20 minut + kolo? Nevadí! Byť jsem o některé jezdce měla fakt strach, všichni dojeli do cíle v pořádku a bez zranění. Tam už na ně čekali Erik s Michalem a elektronická tužka.
    Celý den nás provázelo krásné počasí a bylo škoda ho nevyužít, takže po závodních rozjížďkách si mohli všichni účastníci užít ještě měřený „open pitlane“ a protože si jezdci odhlasovali trénink úseků, nastoupili s našimi trenéry ještě na úseky. Dohromady za den každý najezdil cca 2,5 motohodiny. Celkem slušný výkon takhle na konec sezóny.
    Večer na všechny čekala druhá kýta, pivečko, kořalka a hlavně vyhlášení! Před tím jsme ale museli popřát našemu mechanikovi Matějovi Bockovi, který v ten den slavil 30. narozeniny.
    ocenili jsme tři nejrychlejší jezdce skupiny A + B.
    Ve skupině B se na 1. místě umístil Vítek Fuk, za ním Matěj Kokeš a Milan Hatle.
    Skupinu A suverénně vyhrál Denis Dvořák, jako druhý se umístil Milan Šturma a na třetím místě byl Martin Ludvík (čti: Čudla).

    A bylo to… zamávali jsme sezóně 2021 a šli pořádně slavit!!! Máme splněno. Jak jsme vypadali ráno radši zmiňovat nebudu… Fotky a videa ze čtvrtečního večera prošli cenzurou a po rozhodnutí vedení jsou nepublikovatelná. Zbytek najdete na přiloženém odkazu a ve fotogalerii níže.

Přichází na řadu velké poděkování.

    Děkujeme všem účastníkům téhle akce. Povedla se naprosto na výbornou a budeme z ní čerpat ještě dlouho! Sešla se parta opravdu skvělých lidí, užili jsme si špicovou trať, dobré jídlo a bylo to prostě mrtě libový!
    Děkujeme agentuře Motoriders za pomoc s organizací a věcné ceny. Děkujeme společnosti Dafit.cz za dárečky pro naše jezdce. Děkujeme Časoměřič.cz.
    Děkujeme všem našim partnerům.
    Děkujeme našemu trenérovi no.1 Michalovi Votroubkovi. Skvělý přístup, skvělá spolupráce.
    Děkujeme Karče Špačkové za zdravotnické služby a za to, že je prostě úžasná a je vždy všude s námi.
    Děkujeme Vojtovi Stodolovi za výborně připravenou trať, zázemí i občerstvení. Vše bylo ještě lepší, než jsme si to představovali.
    A hlavně děkujeme Erikovi Provazníkovi. Protože bez něj by nebyl REGION RACING a bez něj bychom takové akce dělat nemohli.

Text: Adéla Matějková

 

Fotky z akce najdete na odkazu zde

Časomíru najdete zde

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz