Zoufalá situace si žádá zoufalé činy

15.06.2022 07:26

    Tohle byla slova Martina Páchy při přípravách na krajský přebor východních Čech, který se tentokrát odjel na trati v Rudníku. Konkrétně šlo o přelepování cizích tabulek svými startovními čísly. Jednalo se tedy o další závod bez vlastní motorky? Dozvíš se v článku.

Jezdec: Martin Pácha

Datum závodu :

11. 6. 2022

Název podniku :

SMS Pardubice - Rudník

Kategorie :

Hobby MX2

Celkové umístění: 

3. místo

 

    11. června jsme vyrazili na další SMSku Pardubic, a to nyní do Rudníka. Byl tu ale stále jeden problém. Na Martinovu motorku pořád ještě nedorazily díly, takže opět musela zůstat rozebraná doma. Motorky teď střídá jako ponožky a tentokrát mu byla zapůjčena čtyřtaktní dvěpade značky Suzuki, na které se od rána cítil moc dobře.
    Po příjezdu na trať nás ale čekalo lehké zděšení. Trať totiž organizátor totálně překropil a místy se vytvořila i taková řídká kaše, o kterou se v zatáčkách nedalo ani opřít. Z kopce nebylo nutné používat brzdy, ba naopak jste ještě museli přidat plyn. Takže byl trénink dost nebezpečný.
    V kvalifikaci se už trochu prášilo, ale v podstatě se hobíci svezli na ideálním povrchu. Pokud však jezdci nezajeli rychlé kolo během prvních asi čtyřech průjezdů, pak už neměli šanci. Jeden z jezdců potom totiž spadnul a zranil se a v daném místě ležel, než se k němu dostal doktor, až do konce jízdy. Martin si vyjel 9. místo dohromady z Hobby MX1 A MX2.
    Do závodů už tyto kategorie pro hojnou účast rozdělili. Horší bylo, že se organizátor rozhodl kropit. Ale jakým způsobem. Trať opět přelili tak, že se padalo mimo jízdu už i v zaváděcím kole. Start do první rozjížďky se Martinovi nepovedl. Na roštu si vybral venkovní pozici, a i přes dobrou reakci ho ostatní jezdci vytlačili. Od začátku se ale začal prodírat dopředu a rychle se posunul na 6. místo. Po pár bojích předjel i pátého a ten čtvrtý ho kvůli únavě vlastně pustil před sebe. V posledním kole navíc zradila vedoucího jezdce technika, díky čemuž se Martin posunul na 3. místo, které si tak dovezl do cíle.
    Před druhou rozjížďkou už se naštěstí nekropilo, ale trať byla i tak nebezpečná. Tentokrát si Martin vybral na startovním roštu vnitřní pozici. Odstartoval pěkně, ale pak lehce ubral plyn a zase ho ostatní vytlačili. Potom to vypadalo docela podobně jako v první jízdě. Dostal se za třetího, s kterým dlouho bojoval, a když ho předjel, už nezbývalo moc sil navíc. Za chvíli se na něho ale docvakl další soupeř, na kterého už prostě neměl. Do cíle tedy dojel na 4. místě.
    Po součtu bodů to ale vyšlo na 3. místo, takže rozhodně spokojenost. Na to, jak celá situace ráno vypadala a s bednou nikdo nepočítal, závody dopadly moc pěkně. Co jiného mám dodat, prostě další užitý den mezi motorkama a s fajn lidma.

Text: Vendula Štěpánková (přítelkyně)

1. místo: Tomáš Nývlt
2. místo: Jaromír Vondruška
3. místo: Martin Pácha (REGION RACING s.r.o.)

 

Fotogalerie: Zoufalá situace si žádá zoufalé činy

TOPlist

   

  

Kontakt

REGION RACING s.r.o. Dlouhá 730/35
Praha 1
110 00

IČ: 083 56 378
DIČ: CZ08356378
Číslo účtu: 115-9924310237/0100
IČP:1013138261
Erik Provazník
+420 604 374 364
team@region-racing.cz